HSV Service

Meer water in de VISpas 2010, maar helaas ook enkele (belangrijke) wateren eruit.

6175
05 jan 2010

Bij de VISpas 2010 krijgen alle sportvissers een nieuwe Landelijke & Federatieve Lijst van viswateren. In de Landelijke Lijst zijn weer diverse ‘nieuwe’ wateren opgenomen. Maar helaas staan ook enkele delen van wateren niet meer in de nieuwe lijst.

Deze wateren worden ingebracht door de visrechthebbende vereniging of federatie. Wie dat is kun je ook in de lijst zien, want die staat bij het water vermeld. Als er niets bij vermeld staat, dan is het de federatie die het inbrengt.

Helaas staan enkele delen van wateren niet meer in de nieuwe lijst. Het gaat slechts om een drietal, maar dat zijn wel belangrijke wateren, namelijk stukken van de Waal, Maas en Lek:

  • De linkerhelft (Brabantse zijde) van de Maas, tussen km. 221.650 en km. 223.000
  • De rivier de Waal, vanaf de lijn gaande van km 931.400 aan de rechterhelft (noordelijke oever) in schuine richting naar km 932.000 aan de linkerhelft (zuidelijker oever) tot aan km 951.000 (voormalige grens Vuren / Dalem)
  • De Lek, het linkergedeelte na de nieuwe Lekbrug te Vianen van km 948.250 to km 958.100 te Lexmond tegenover Keizersoever.

Door de federaties en verenigingen wordt er hard aan gewerkt om deze wateren weer beschikbaar te krijgen. We zijn daarbij afhankelijk van de zogeheten visrechthebbenden, die in dit geval beroepsvissers zijn.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide