HSV Service

Benny Wijnings nieuwe damescoach kustvissen

4556
06 jan 2010

Benny Wijnings uit St. Willebrord is met ingang van dit jaar de nieuwe bondscoach van het damesteam kustvissen van Sportvisserij Nederland. Hij volgt Clarinda van der Zande-Rijnberg op die haar functie in december om persoonlijke redenen beschikbaar stelde.

Wijnings is 42 jaar, getrouwd, heeft twee kinderen en runt in het dagelijks leven een bloemenzaak waar hij leiding geeft aan een team dat grotendeels uit dames bestaat. Ook is hij een fanatiek zeevisser die al vele jaren bepaald niet onverdienstelijk actief is in het wedstrijdcircuit. Zo won hij diverse bootviswedstrijden en viste hij heel verdienstelijk op het Wereldkampioenschap Bootvissen 2000 in Italië.

Vanzelfsprekend is de nieuwe bondscoach ook goed bekend met de kustvisserij langs de gehele Nederlandse kust. Ook de kustvisserij ver over onze grenzen is hem welbekend. Met zijn ervaring kan hij de Nederlandse damesploeg kustvissen goed begeleiden en naar klinkende resultaten bij internationale wedstrijden leiden. De Nederlandse vrouwen hebben immers al meer dan eens bewezen hun mannetje te staan door eremetaal in de wacht te slepen. Met zijn geheel eigen en persoonlijke aanpak – onder het motto: zeg het met een bloemetje – wil Benny Wijnings de ambitie om zich met zijn ploeg in de prijzen te vissen gestalte gaan geven.

Nederland telt maar liefst ruim 200.000 vrouwen die wel eens vissen. Een aanzienlijk deel van hen doet dat uitsluitend of in ieder geval regelmatig op en aan zee. Met name in Zeeland en West-Brabant tellen hengelsportverenigingen veel vrouwelijke leden die fanatiek zeevissen en ook regelmatig meedoen aan zeeviswedstrijden. Deze groep fanatieke wedstrijdvissers neemt deel aan het Nederlands Kampioenschap Kustvissen en de Nationale Topcompetitie. Die laatste beslaat twee wedstrijden waarin de dames vissen voor een felbegeerde plaats in het WK-team. Dit jaar vindt het wereldkampioenschap in november in Zuid-Afrika plaats en de kersverse bondscoach zal er alles aan doen om daar met het sterkst denkbare vrouwenteam te verschijnen.

-> Meer wedstrijdvissen

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide