HSV Service

Ed Stoop bij De Groene Welle

5191
03 feb 2010

Ed Stoop, de bekende sportvisser van Vis TV, bezoekt vandaag 3 februari de Open dag van De Groene Welle in Zwolle. Hij verleent deze dag zijn medewerking aan de voorlichting over de mbo-opleiding Sportvisserij en aquacultuur van de Zwolse onderwijsinstelling.

In drie rondes kunnen bezoekers Stoop van alles vragen over de praktijk, de werkgelegenheid en de ontwikkelingen in de sportvisserij. De Groene Welle heeft de bekende tv-presentator uitgenodigd om haar nieuwe opleiding Sportvisserij en aquacultuur in de spotlights te zetten.

Sportieve opleiding

De voorlichtingsrondes beginnen om 18.00, 19.00 en 20.00 uur en zullen circa drie kwartier duren. Stoop wordt bijgestaan door docenten van De Groene Welle, die meer vertellen over de inhoud van de sportieve opleiding. Bezoekers kunnen tijdens de Open dag ook een kijkje nemen bij de proefopstelling van de Tilapiateelt in combinatie met Gerberateelt. Ook worden er demonstraties vliegvis binden gegeven. Verder wordt er apparatuur tentoongesteld die gebruik wordt bij het monitoren van de visstand.

Samenwerking

Het contact met Stoop is gelegd via de samenwerkingspartner van De Groene Welle, de Hengelsport Federatie Oost-Nederland. Deze organisatie geeft adviezen bij de vorming van de opleiding. De Groene Welle werkt in deze opleiding verder samen met Hengelsport Zwolle, Regionaal viswaterbeheer IJssel-Vecht en Zwarte water delta. Daarnaast is de nauwe samenwerking aangegaan met de Sportvisacademie in Alkmaar.

Afwisselende en brede opleiding

De opleiding Sportvisserij en aquacultuur start in september 2010 en wordt aangeboden op niveau 3 en 4. Wie de opleiding Sportvisserij en aquacultuur gaat volgen, kiest voor een afwisselende en brede opleiding. Naast de waterkwaliteit en visstand, is er ook veel aandacht voor sportvistechnieken en materialenkennis, de organisatie van een groot sportvisevenement en duurzaam vis kweken. Daarnaast is er aandacht voor verschillende onderwerpen die om de hoek komen bij kijken bij een groene opleiding. Denk bijvoorbeeld aan outdoor activiteiten, bos-, natuur- en waterbeheer. De Open dag begint om 14.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Kijk voor meer informatie ook op www.groenewelle.nl

Ed Stoop presenteert wekelijks Vis TV. In dit Hengelsportmagazine wordt uitgebreid aandacht besteed aan vismethodes en -technieken, voorlichting en educatie. Verder worden er veel tips gegeven. Stoop is tevens actief op Hyves en legt hier contact met verschillende (sport)visliefhebbers.

Bron: AOC de Groene Welle

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide