HSV Service

Geen boete voor vissen met aangepaste aalfuiken op wolhandkrab

4936
05 feb 2010

HARLINGEN – Minne Boersma uit Harlingen hoeft geen boete te betalen voor het feit dat hij op 8 oktober 2009 met aangepaste fuiken op wolhandkrab viste. Het ´algemeen belang van de vissersman´ is met de uitspraak echter niet gediend, tot teleurstelling van Boersma.

Boersma is niet persoonlijk gegaan naar de uitspraak van het Gerechtshof in Leeuwarden. ,,Het is net of ze de voetbaluitslagen voorlezen, en je mag zelf toch niks meer zeggen´´, aldus de Friese binnenvisser. Uit het vonnis blijkt dat Boersma geen strafbaar feit heeft gepleegd en ontslagen is van rechtsvervolging. Geen 1.600 euro boete dus, zoals het Openbaar Ministerie had geëist.

Datum

Het argument dat de rechter gebruikte was het feit dat de Europese Commissie het Nederlandse aalplan (inclusief het vangstverbod in oktober en november) pas op 20 oktober heeft goedgekeurd, terwijl Boersma op 8 oktober door de AID op de bon werd geslingerd.

Boersma: "Voor mij persoonlijk is het natuurlijk een gunstige uitspraak en misschien voor een aantal vissers die in dezelfde periode zijn opgepakt als ik, maar ik had liever gehad dat de rechter een uitspraak had gedaan over het aangepaste vistuig in het algemeen. Dan hadden we mooi volgend jaar allemaal met aangepaste aalfuiken op wolhandkrab kunnen vissen. Maar dat zit er dus op deze manier niet in."

In overleg met de Friese Bond wordt bekeken hoe de zaak verder aangepakt gaat worden.

Bron: Visserijnieuws.nl

-> Meer over de aalproblematiek

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide