HSV Service

Nieuw: Visplanner locaties op je Tom Tom!

9733
17 feb 2010

Vanaf nu is het mogelijk om trailerhellingen, hengelsportwinkels, zeeaas adressen en forelvisvijvers van de Visplanner op je Tom Tom te zetten. Voortaan dus lekker snel en makkelijk naar de dichtstbijzijnde hengelsportlocatie.

Voor de TomTom zijn speciale Visplanner locaties (.OV2) gemaakt. De bestandjes geven Nuttige Plaatsen (NP), of in het Engels: Points Of Interest (POI's). Deze bestandjes kun je downloaden (.zip), uitpakken, en via de computer naar de TomTom kopieren. Vervolgens worden deze plaatsen op de TomTom kaart weergeven en kun je meteen je route plannen. De locaties verschijnen met de volgende icoontjes op de TomTom:

 Hengelsportwinkels (.zip)

 Trailerhellingen (.zip)

 Zeeaas adressen (.zip)

 Forelvisvijvers (.zip)

Hoe werkt het?

De locaties van de Visplanner passen direct op ieder TomTom navigatie systeem. Een (extra) geheugenkaart is niet nodig. U kunt de locaties eenvoudig installeren via uw PC.

  • Download de zip bestandjes naar je computer.
  • Pak de gezipte bestandjes uit op je computer.
  • Sluit de TomTom aan op je computer.
  • De TomTom zal vragen of hij verbinding moet maken met de computer. Doe dit. (De TomTom wordt nu als extra schijfstation aan de computer toegevoegd).
  • Start de Windows Verkenner op en ga naar de locatie waar u de bestandjes heef uitgepakt.
  • Selecteer de bestandjes en kopieer ze naar de TomTom. De locatie waar je ze heen moet kopieren is afhankelijk van het model. Dat kan bijv. zijn de map West-Europa. (Let op: Indien je de vorige versie van bestandjes ook gebruikt heeft, verwijder die eerst om vervuiling van uw TomTom voorkomen).
  • Koppel de TomTom los van de computer. Deze zal dan opnieuw starten met de Visplanner locaties als Nuttige plaatsen (POI).

Ander navigatiesysteem?

Voor niet TomTom gebruikers is er een gratis converter waarmee je de .OV2 bestandjes van de TomTom om kunt zetten naar allerlei andere formaten.

Actueel / wijzigingen?

Alle bestanden zijn gecontroleerd, opgeschoond en waar nodig voorzien van een beschrijving, met adresgegevens en tevens voorzien van telefoonnummers. De gegevens worden voortdurend uitgebreid. Natuurlijk hebben we geenszins de illusie dat dit complete bestanden zijn en dat er geen fouten in staan. Deze gegevens veranderen nu eenmaal voortdurend. Mocht u aanmerkingen of verbeteringen weten, vertel het ons (makkelijkst via het contactformulier, selecteer 'Visplanner').

-> Ga naar Visplanner en klik bovenin het menu op 'Tom Tom' voor meer informatie en de downloads.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.