HSV Service

Cursus jeugdvissen bij HSV De Bleiberg (video)

5273
18 feb 2010

Bleiswijk - Ook dit jaar organiseert Hengelsportvereniging De Bleiberg zowel in Bleiswijk als in Bergschenhoek een cursus vissen om de jeugd kennis te laten maken met de hengelsport.

Tijdens vier avonden van 19.00 tot 20.30 uur wordt de deelnemers geleerd hoe ze een tuigje moeten maken en de hengel moeten optuigen. Tevens wordt aandacht besteed aan visherkenning, hoe de planten in en om het water er uitzien, hoe ze lokvoer kunnen maken en hoe een gevangen vis onthaakt moet worden.

Kort samengevat: men leert de kinderen hoe ze op een verantwoorde manier moeten vissen.

Deelname kost slechts 5 euro; daarvoor ontvangen de kinderen - naast het cursusmateriaal - aan het eind van de cursus de hengel met het tuigje waarmee ze gevist hebben, inclusief een peilloodje en een hakensteker. Ook wordt gratis een vergunning verstrekt om te kunnen vissen in Bleiswijk en Bergschenhoek.

Voor Bleiswijk wordt de cursus gehouden in De Sneeuwbal, het clubgebouw van IJsclub Bleiswijk aan de Lange Vaart en wel op dinsdag 30 maart, 6, 13 en 20 april. In Bergschenhoek is de cursus op woensdag 31 maart, 7, 14 en 21 april in het Spectrum aan de Groenweg 49.

Aan deze cursus kunnen jongens en meisjes deelnemen van 8 tot en met 12 jaar. Inschrijfformulieren liggen in alle dierenspeciaalzaken en worden ook verspreid op de scholen. Verdere toelichting bekijken en aanmelden kan ook via de website www.hsvdebleiberg.nl. Inschrijven kan tot uiterlijk 12 maart. Vol is vol. Voor verdere inlichtingen kan men terecht bij Kees Hulst, Karel Doormanlaan 44 in Bleiswijk en Piet Rotteveel, Noorderkroon 1 Bleiswijk.

Bron: De Heraut Online

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.