HSV Service

Structurele visuitdunning in Reest en Wieden (Radio 1)

8743
23 feb 2010

De plannen voor Actief Biologisch Beheer (ABB) in de waterschappen Rivierenland en het Hoogheemraadschap van Delfland staan - zoals Sportvisserij Nederland waarschuwt - niet op zich.

Ook in het waterschap Reest en Wieden wordt sinds 2008 door structurele uitdunning van de visstand geëxperimenteerd om het water helder en plantenrijk te krijgen.

Radio 1 stuurde vandaag een verslaggever naar de Schutsloterwijde, het betreffende water waar jaarlijks tonnen brasem worden weggevangen, om van zowel het waterschap als Sportvisserij Nederland te horen wat de meningen over ABB zijn.

Download hier het fragment over in de Radio 1 uitzending van 23 februari 09:00 uur (MP3, 5,3 MB) of luister op deze pagina de uitzending terug (kies voor de uitzending van 9 uur op 23 februari). Het item begint na 00:43:10 en duurt tot 00:49:00.

-> Lees ook: 'Vissers boos om vangst' (De Stentor)

-> Meer over dit onderwerp

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.