HSV Service

De keus is aan jou!

7332
25 feb 2010

Woensdag 3 maart zijn er weer Gemeenteraadsverkiezingen; wij berichtten daar al eerder over op deze site. Natuurlijk wil Sportvisserij Nederland je geen bepaalde kleur of mening opdringen; hooguit willen wij je stimuleren om gebruik te maken van je stemrecht.

Je hebt dat recht immers niet voor niets en het zou doodzonde zijn als geruzie in de landelijke politiek je er van weerhoudt om naar het stemlokaal in jouw gemeente te gaan.

Lokaal vs. landelijk

Bij Gemeenteraadsverkiezingen gaat het immers vaak om heel andere zaken dan waar men in de Tweede Kamer over beslist. Daar worden de grote landelijke lijnen uitgezet, maar niet gediscussieerd over wat allemaal in de diverse regio’s moet gebeuren.

Zelfs binnen één en dezelfde politieke partij zullen de belangen binnen een plattelandgemeente heel anders zijn die van een grote stad. Daarom is het zo belangrijk dat je op 3 maart gaat stemmen weet wat politieke partijen in jouw gemeente willen of misschien juist niet willen en waar je als burger zeggenschap over kunt hebben door te stemmen.

Sportvisserijbelangen?

In ons geval kijken wij natuurlijk of belangen van de sportvisser worden behartigd dan wel geschaad en hoe in gemeenteraadsleden van enkele grote(re) partijen over sportvissen denken. Al snel bleek echter dat ons aller hobby bij deze gemeenteraadsverkiezingen vrijwel geen van de politieke agenda’s sierde. Dus peilden wij zelf maar eens de meningen en legden de volgende vragen voor bij de partijen uit enkele grote steden:

  1. Hoe staat uw partij tegenover de hengelsport als hobby waar circa 2 miljoen Nederlanders veel plezier aan beleven?
  2. Kan de kiezer er op rekenen dat u zich inzet om de sportvismogelijkheden in uw gemeente te behouden en waar mogelijk te vergroten?
  3. Hoe staat uw partij tegenover vislessen op basisscholen waarbij kinderen onder bekwame begeleiding leren over de biologie in en rond het water, verantwoord leren vissen en hoe respectvol om te gaan met de natuur?
  4. Hoe staat uw partij tegenover Actief Biologisch Beheer (ABB) waarbij op grote schaal vissen als brasem en karper wordt geruimd als alternatief voor baggeren om helder te verkrijgen? ABB is geen bewezen effectieve methode om water blijvend helder te krijgen terwijl brasem en karper zeer waardevolle vissen voor de hengelsport zijn.

We hebben uiteenlopende - en soms helemaal geen - reacties ontvangen. De reacties zullen de komende dagen aangevuld worden.

-> Klik hier voor standpunten m.b.t. de hengelsport van verschillende partijen in een aantal grote steden.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.