HSV Service

Teams Zeenaald en Heensemolense Sportvissers naar WK korpsen Kust

6302
01 mrt 2010

Naast de strijd om de individuele ereprijzen valt op het Nederlands Kampioenschap kustvissen altijd nog een beslissing. De meeste deelnemers hebben zich vaak ook met hun korps geplaatst via de drie selecties in Noord-, Midden- en Zuid-Nederland om de fel begeerde titel in de wacht te slepen. Vooral de eerste twee plaatsen op het podium zijn extra interessant, omdat deze teams door Sportvisserij Nederland uitgezonden worden naar het wereldkampioenschap voor korpsen, dat dit jaar van 1 tot en met 8 mei in Villa Real de Santo António in Portugal wordt gehouden.

Afgelopen najaar wisten twee verenigingsteams uit Melissant en Nieuw Vossemeer  zich naar die ereplaatsen te vissen. Op het strand van Noordwijk aan Zee kwam het dit keer niet aan op “gooien naar de horizon”, maar werd er van de deelnemers ook inzicht verwacht van waar de vis zich bevond, dat de kleine baarsjes al in het begin gevangen moesten worden, met welk aas je op welk moment de vis kon verleiden, geduld vanwege de traag azende bot en natuurlijk ook een gunstig gelote stek.
Het team van de Zeenaald, de kampioen van deze dag, en het team van de Heense Molense Sportvissers wisten met deze omstandigheden het beste om te gaan en beklommen dan ook zeer terecht de hoogste plaatsen van het podium. Gesteund door Sportvisserij Nederland gaan deze teams de strijd aan met 16 andere teams aan de Portugese Algarve, bijna tegen de Spaanse grens aan, op de stranden van het pittoreske plaatsje Villa Real de Santo António.

Op deze stranden verwachten onze teams de gebruikelijke visserij op geep, harder en andere zuidelijke vissoorten. Een moeilijke visserij, omdat Nederlandse vissers daar altijd minder ervaring mee hebben dan de “zuidelijke” landen. Maar er liggen zeker ook kansen, omdat beide teams “internationals” hebben! Beide teams hebben namelijk al eerder deelgenomen aan een WK-korpsen. De Zeenaald vertegenwoordigde ons land in België enkele jaren geleden, terwijl de Heense Molen al eerder op een WK-korpsen in Portugal stond.

  
             Team De Zeenaald                     Team Heense Molense Sportvissers 

Het kampioensteam van de “Zeenaald” uit Melissant bestaat uit Kees Steijl, Fred van Toledo, Marco D’Agnano, Peter Robert en jeugdinternational Rico ’t Mannetje. Het team van de “Heense Molense Sportvissers” uit Nieuw-Vossemeer bestaat uit Ger Zantboer, Jan Henning, Jan Geerts, Frank van Schilt (bondscoach senioren ) en Henri Karremans (bondscoach junioren ). In beide teams is er dus wel de nodige kennis aanwezig, maar of dat voldoende zal zijn voor een hoge klassering tussen al het zuidelijk geweld …………………..
Beide teams gaan er voor en zijn super gemotiveerd!!!!

Klik hier voor het programma van de Portugese organisatie


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.