HSV Service

Visstroperijteam houdt stroper aan op Sneekermeer

6084
08 mrt 2010

Het Visstroperijteam Friesland heeft op zondagochtend 7 maart een man aangehouden voor illegale visserij. Het team had eerder illegaal vistuig aangetroffen op het Sneekermeer en kwam de verdachte op het spoor in de nacht van zaterdag op zondag toen hij de netten uit het water haalde.

Hij probeerde de aanhouding te voorkomen door weg te varen. In totaal werd 500 meter staande netten aangetroffen waarin 60 snoekbaarzen en 25 kilogram witvis zat. De boot en de netten zijn in beslag genomen en de vis is overgebracht naar de visafslag. De verdachte is zondag na verhoor weer in vrijheid gesteld. Het is niet de eerste keer dat de man werd geverbaliseerd, over een periode van meerdere maanden is hij al twee keer eerder betrapt op illegale visserij.

Vanwege de omvang van de visstroperij in de Friese wateren en meren is het Visstroperijteam Friesland al enige jaren actief. Het team is samengesteld uit medewerkers van de Algemene Inspectiedienst (AID), de politie Friesland en het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). Met deze structurele en forse aanpak van de visstroperij in Friesland wordt geprobeerd de stroperij flink terug te dringen en te ontmoedigen. Illegaal vistuig en gebruikte vaar- en voertuigen worden altijd in beslag genomen. Overtredingen kunnen uiteindelijk leiden tot boetes die oplopen tot € 16.750. De illegale activiteiten van de visstropers veroorzaken veel schade aan visbestand, natuur en milieu in de Friese wateren.

Bron: AID

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.