HSV Service

Visserijkundig onderzoek in De Boskuul (video)

3668
12 mrt 2010

Lobith - Sportvisserij Nederland was gisterochtend in Lobith voor een zogenaamd visserijkundig onderzoek. Met behulp van electro en visnetten werden alle vissen uit de vijver bij De Boskuul gehaald, om ze vervolgens stuk voor stuk te meten en te wegen.

Op verzoek van de Rijnwaardense hengelsportvereniging bezocht Sportvisserij Nederland De Boskuul om het vijverwater te bemonsteren. Dit alles om de visstand van het water in beeld te brengen. Later op de dag kwamen basisschoolleerlingen van De Tragellijn langs voor een stukje educatie over water en vis.

->  Bekijk hier de video

Arjan Thielking van Hengelsportfederatie Midden Nederland legt uit hoe de bemonstering in zijn werk gaat. "Met grote netten halen we alle vissen uit het water. De vissen worden in teilen gesorteerd op soort en grootte, en vervolgens worden ze allemaal stuk voor stuk gemeten en gewogen." Op deze manier ontstaat er een goed beeld van de staat waarin het water verkeerd, of er voldoende vis in het water zit, welke vissoorten er zijn en of de vis gezond is.

Bron: de Gelderlander

-> Meer over visserijkundige onderzoeken

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide