HSV Service

Visstropers aangehouden op Heegermeer

6009
23 mrt 2010

Het Visstroperijteam Friesland heeft op vrijdagavond 19 maart twee mannen aangehouden op het Heegermeer. Het team zag eerder dat de mannen zich verdacht gedroegen en, wat naar later bleek, vanaf hun boot illegaal vistuig probeerden binnen te halen.

Na een achtervolging van de boot, waarbij de verdachten met het overboord gooien van vistuig probeerden te ontkomen, kon de boot staande worden gehouden. De mannen zijn overgebracht naar een nabijgelegen politiebureau. Na verhoor zijn ze in vrijheid gesteld en verbaliseerd voor stroperij.

Het visstroperijteam heeft in het water illegale netten aangetroffen die door de stropers waren uitgezet. Hierin zat onder meer 54 kilogram snoekbaars, 14 kilogram snoek en 41 kilogram witvis. Ook de boot, buitenboordmotor en de netten zijn in beslag genomen.

Vanwege de omvang van de visstroperij in de Friese wateren en meren is het Visstroperijteam Friesland al enige jaren actief. Het team is samengesteld uit medewerkers van de Algemene Inspectiedienst (AID), de politie Friesland en het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). Met deze structurele en forse aanpak van de visstroperij in Friesland wordt geprobeerd de stroperij flink terug te dringen en te ontmoedigen.

Illegaal vistuig en gebruikte vaar- en voertuigen worden altijd in beslag genomen. Overtredingen kunnen uiteindelijk leiden tot boetes die oplopen tot € 19.000. De illegale activiteiten van de visstropers veroorzaken veel schade aan visbestand, natuur en milieu in de Friese wateren.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide