HSV Service

Sportvissers massaal beboet

6116
17 mei 2010

De politie Zuid-Holland-Zuid heeft het afgelopen weekend in samenwerking met andere diensten gecontroleerd op visserij. Bij deze controles werden 92 bekeuringen uitgeschreven aan vissers.

De hoofdmoot ging dan om het vissen zonder de juiste papieren, vissen met verboden aas en nachtvissen. Er werden 199 sportvissers gecontroleerd. Verder waren er een bekeuringen voor illegale kampvuren, verkeersovertredingen en een proces-verbaal voor een illegale lozing op het oppervlaktewater.

Ieder jaar organiseert de politie zo’n controle waarbij het dit jaar opviel dat het aantal bekeuringen hoger lag. Dat kwam vooral door vissers die visten op karpers en dat deden in de nachtelijke uren waarneer vissen verboden is. Ook hadden zij vaak geen juiste papieren (vergunning).

De controles gebeurden op vrijdag 14 en zaterdag 15 mei 2010 van 17.00 tot 02.00 uur in de nacht. Vijftien controleurs gingen die twee dagen op stap en verdeelden zich in ploegen over de drie districten in de regio Zuid-Holland-Zuid. De politie Zuid-Holland-Zuid organiseerde de controles. Hieraan deden ook medewerkers mee van de waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten, Staatsbosbeheer., Natuurmonumenten, Zuid-Hollands Landschap, Waterschap Rivierenland, Sportvisserij Nederland en de provincie Zuid-Holland.

Bron: politie.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.