HSV Service

Nationale Hengeldag in Assen - de jeugd staat centraal

6964
18 mei 2010

De Hengelsportfederatie Groningen Drenthe houdt op Nationale Hengeldag, zaterdag 29 mei aanstaande, haar jaarlijkse grote jeugdvisdag. Dit maal in Assen (Baggelhuizen), rond het clubgebouw en de grote forellenplas van de Noord-Nederlandse Vliegvisvereniging, gevestigd aan de Baggelhuizen 10.

Veel te beleven

De jeugdvisdag is niet alleen voor de jeugdleden van de federatie. Alle kinderen, groot en klein, zijn van harte welkom. Net als uiteraard hun ouders en opa’s en oma’s. Deelname is helemaal gratis.

Bij de plas worden demonstraties gegeven door bekende sportvissers. Zo zijn er demonstraties wedstrijdvissen, vliegvissen, snoekvissen en karperen. Ook krijg je uitleg over de mogelijkheden van het vissen met de vaste hengel, de matchhengel en de feederhengel.

De Karperstudiegroep én Snoekstudiegroep Groningen Drenthe en natuurlijk onze gastheer de Noord-Nederlandse Vliegvisvereniging zijn aanwezig om je wegwijs te maken in deze vormen van vissen. De vliegvissers zullen sowieso hun club en plas van de beste kant laten zien want de Nationale Hengeldag valt samen met de jaarlijkse opendag van de vereniging.

Speurtocht en koopjes

Op het jeugdplein kunnen de kinderen met hulp van de vismeesters van de federatie zelf vistuigjes, vliegjes en boilies maken en zijn er doorlopende demonstraties voor het maken van lokvoertjes.

Verder kunnen de kinderen deelnemen aan een speurtocht langs het water. Hier leer je hoe je planten, waterdiertjes en vissen kunt herkennen. Dit onderdeel wordt verzorgd door waterschap Hunze en Aa’s. Wat je hier leert kun je goed gebruiken als je zelf gaat vissen. Tijdens deze speurtocht is er een quiz waarmee je leuke prijzen kunt winnen.

Het IVN (Instituut voor Natuurbeschermingseducatie) zal zijn jeugdactiviteiten, gericht op water en milieu en natuurlijk de vissen, presenteren.

Bovendien is er een hengelsportzaak aanwezig met alles wat je nodig hebt voor een geslaagde visdag. De koopjesjagers komen vast en zeker aan hun trekken.

Marco Kraal, de populaire presentator van VIS-TV, wordt speciaal voor dit evenement ingevlogen. Hij zal tussen 13.30-14.30 uur aanwezig zijn, waarna hij vertrekt naar een volgende Nationale Hengeldag-activiteit elders in het land. Natuurlijk kun je met hem op de foto en zal hij al je vragen beantwoorden.

We gaan er van uit dat het op 29 mei mooi weer is, maar blijf niet thuis als het mocht regenen. De meeste activiteiten vinden overdekt plaats!

Meer informatie over het Forel- en Vliegviscentrum Baggelhuizen op www.nnvv.nl en over de open dag op de website van Hengelsportfederatie Groningen Drenthe

-> Meer Nationale Hengeldag

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.