HSV Service

Topcompetitie 4e wedstrijd aan Amsterdam Rijnkanaal

6226
28 mei 2010

Zondag 30 mei organiseert Sportvisserij Nederland de vierde wedstrijd in de Nationale Topcompetitie 2010. Strijdtoneel is een voor de Topcompetitie nieuw water: het Amsterdam-Rijnkanaal bij Tiel.

Aan de oevers van dit belangrijke scheepvaartkanaal strijken zondag maar liefst 160 wedstrijdvissers neer.

Naast de vaste stokken zullen op dit circa 80 meter brede wedstrijdwater ook de match- en bolognesehengels waarschijnlijk een belangrijke rol gaan spelen. Hiermee kan met een dobber tegen de overzijde van het kanaal wordt gevist en de vis daar onder de kant vandaan worden gepeuterd. De voornaamste vissoorten waar de deelnemers op zullen mikken zijn brasem, alver, voorn en baars. Tijdens de wedstrijd gaat de beroeps- en pleziervaart, waardoor er al naar gelang het schutten van de sluizen tijdelijk een lichte stroming zal ontstaan.

De wedstrijd start na een voorbereiding van twee uur om 11.00 uur en eindigt om 15.00 uur. Voor deze wedstrijd hebben zich bij de senioren 118 licentiehouders en 4 dagdeelnemers ingeschreven. Bij de Beloften onder 22 jaar doen 23 deelnemers mee en bij de Junioren onder 18 jaar strijden 15 wedstrijdvissers om de prijzen. In de respectievelijke tussenklassementen staan Jeffrey Bakkernes (U18), Sjors Milder (U22) en Patrick Broekhuizen (senioren) aan kop.

Het parcours bevindt zich aan de noordoostzijde van het kanaal tussen de Rooyensteinse Brug (N835) en de brug over de Provinciale weg N320. Plaats van samenkomst en toneel van de prijsuitreiking om circa 17.00 uur is het clubhuis van HSV De Brasem, Meidoornstraat 8 B in Tiel. Gevangen vis wordt gedurende de wedstrijd in grote leefnetten bewaard, na afloop snel gewogen, en weer ter plekke onbeschadigd teruggezet.

De Nationale Topcompetitie is een jaarlijks terugkerende serie van acht viswedstrijden door heel het land in de periode april tot oktober. Van deze wedstrijden tellen de zes beste resultaten voor het eindklassement. Uit de 50 beste vissers van de topcompetitie, de Nationale Selectie, kiezen de bondscoaches de vissers die in hun leeftijdcategorie meedoen aan Wereldkampioenschappen, EK’s en ander internationale viswedstrijden.

-> Meer Nationale Topcompetitie

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.