HSV Service

Over sportvisserij en het Poolse probleem (video)

6427
09 aug 2010

NPS Kort!: Over vis & revolutie. In de praktijk komen veel meldingen binnen van sportvissers, controlerende instanties en bij de politie over 'stropende Oostblokkers'. Vissen die illegaal worden meegenomen en/of opgegeten, rotzooi die niet wordt opgeruimd, en meer van dien aard.

Dit korte vermakelijke filmdrama (afgelopen zaterdagavond te zien op Nederland 2) gaat daar op in en laat een verrassend licht op de zaak schijnen.

Over de film: De wereld waarin Gerard leeft is een keurslijf. Niets is meer de moeite waard. In zijn werkende leven was hij vrachtwagenchauffeur, nu is hij met pensioen.

Zijn huwelijk met Tine is een sleur, zijn vriendschappen zijn uitgeblust en de vissen die hij vangt zijn te klein. Op een dag wordt het saaie, maar beschermde wereldje van Gerard en Tine bruut verstoord door de komst van een groep vissende Polen, die klaarblijkelijk passie en romantiek nog hoog in het vaandel hebben staan. Dat verandert -voor even?- zijn leven.

-> Bekijk de video (NPS)

Meld misstanden

Kom jij misstanden tegen op of aan het water? Ongeacht een eventuele afkomst? Meld het!

Op de website van de AID (www.aid.nl/melding.htm) kan melding worden gedaan van (vermoedelijke) visstroperij. Het meldpunt visstroperij van de AID is ook 24 uur per dag te bereiken op telefoonnummer. -> Meer informatie.

Het loont ook de moeite om melding te doen bij de lokale hengelsportvereniging of -federatie.

-> Alles over de visserijwet en -regelgeving.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide