HSV Service

Stroper gepakt op de Maas

8461
27 aug 2010

De boa's van de federatie hebben samen met de KLPD een mooie vangst gedaan in de Maas tussen Niftrik en Grave. Een beroepsvisser bleek hier meer vissen mee te nemen dan is toegestaan.

Naar aanleiding van verschillende tips zijn de boa's polshoogte gaan nemen en hebben de activiteiten van de betreffende beroepsvisser een tijdje gevolgd. Volgens de tips zou de beste man alle vis meenemen terwijl hij alleen het recht heeft om aal mee te nemen.

Nadat de beroepsvisser ruim 5 uur lang is gevolgd na het lichten van de fuiken is hij bij het aanlanden van de vis staande gehouden. Na controle bleek de man inderdaad in overtreding te zijn. In de boot werden 2 meervallen, 2 baarzen en 10 snoekbaarzen waarvan 4 nog geen 42 cm waren gevonden.


(foto: Hengelsport Federatie Midden Nederland)

Volgens de huurovereenkomst van de beroepsvisser mocht deze alleen maar op aal vissen en moet alle bijvangst direct worden teruggezet. Daarnaast is de meerval een beschermde soort volgens de flora en faunawet.

Deze vangst zal de beroepsvisser duur komen te staan aangezien de overtredingen strafbaar gesteld worden in de wet economische delicten.

Bron: Hengelsport Federatie Midden Nederland

Meldpunt visstroperij

Op de website van de AID (www.aid.nl/melding.htm) kan melding worden gedaan van (vermoedelijke) visstroperij. Klik hier voor meer informatie en het Meldpunt Visstroperij.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide