HSV Service

Grote sportvisserijcontrole Flevoland: 23 boetes

5800
09 sep 2010

In de nacht van 3 september op 4 september 2010 vond in de Provincie Flevoland een grootschalige visserijcontrole plaats. Hierbij werd samengewerkt met mensen van Staatsbosbeheer, Stichting Faunabeheer Flevoland, de Provincie, hengelsportvereniging Ons genoegen in Almere, hengelsportvereniging Lelystad en de Politie Flevoland.

Bij deze controleactie zijn 23 personen bekeurd omdat zij ter plaatse helemaal niet mochten nachtvissen of omdat er weliswaar een vrijstelling gold maar men niet in bezit was van een nachtvisvergunning van de visrechthebbende. Er is in dit geval bekeurd voor het vissen in strijd met het wettelijke nachtvisverbod. De boete hiervoor bedroeg 60 euro.

Voor het vissen zonder schriftelijke toestemming van de visrechthebbende (vergunning) kregen 5 personen een boete van 90 euro. Ook werd er iemand bekeurd voor het niet kunnen tonen van zijn identiteitsbewijs. In totaal zijn er 47 controles uitgevoerd over de gehele provincie. Bij deze actie deden in totaal 18 personen mee.

Nachtvissen

Nachtvissen is in veel wateren in de maanden juni, juli en augustus wettelijk toegestaan. In de grote rivieren is het nachtvissen zelfs het hele jaar wettelijk toegestaan. De visrechthebbende hengelsportvereniging of federatie stelt echter vaak wel de voorwaarde dat u een nachtvispas of nachtvisvergunning moet hebben.

Nu het september is, is het nachtvissen in veel wateren niet meer toegestaan. Maar er zijn veel wateren waarvoor de visrechthebbende hengelsportvereniging- of federatie een vrijstelling of ontheffing heeft gekregen. In dat geval mag er ook buiten de zomermaanden ’s nachts worden gevist. Ook dan geldt vaak nog als voorwaarde dat u een nachtvispas of nachtvisvergunning moet hebben.

Voor een aantal wateren kan een nachtvisvergunning worden aangevraagd bij de Federatie van hengelsportverenigingen in het Gooi en Eemland e.o. Zie: www.sportvisserijgooieneemland.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide