HSV Service

Steiger voor mindervaliden in Woudenberg

6378
01 okt 2010

Waterschap Vallei & Eem heeft de afgelopen weken een rolstoeltoegankelijke vissteiger aangelegd bij stuw Pothbrug in Woudenberg. De steiger is een initiatief van de Hengelsportvereniging "Ons Genoegen" uit Woudenberg.

Zij hebben in mei 2010 een plan voorgelegd aan het waterschap. Door financiering van de steiger door Sportvisserij Nederland, Sportvisserij NoordWest Nederland, Gemeente Woudenberg, Waterschap Vallei & Eem en hengelsportvereniging Ons Genoegen zelf kon de steiger al snel gerealiseerd worden. De steiger heeft een afmeting van 6 x 2 meter en is toegankelijk via een speciaal aangelegd toegangspad.

De steiger is een resultaat van het Fonds Verbetering Sportvisserijmogelijkheden. Dit fonds heeft als doel activiteiten van de aangesloten hengelsportverenigingen ter stimulering en duurzame verbetering van de sportvisserijmogelijkheden te ondersteunen.

Waarom een vissteiger voor minder validen?

Sportvissers die minder goed ter been zijn kunnen goed terecht aan de Woudenbergse vijvers omdat deze over het algemeen ook voor deze mensen goed bereikbaar zijn.

Niet alle sportvissers echter zijn gecharmeerd van stilstaand water, maar willen graag hun hengeltje uitgooien op groter en stromend water hetgeen ook andere vistechnieken vereist. Het Valleikanaal is hiervoor uitermate geschikt, maar omdat hier de oevers op verreweg de meeste plaatsen erg steil en moeilijk bereikbaar zijn is het voor minder validen vrijwel onmogelijk om hier te vissen.

Om deze redenen heeft het bestuur, en met name voorzitter Hans Voorhout, van H.S.V. Ons Genoegen zich ingezet om aan dit kanaal een rolstoeltoegankelijke vissteiger te realiseren.


Op dinsdagmiddag 28 september vond de feestelijke opening plaats.

-> Meer informatie op de site van Ons Genoegen

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.