HSV Service

Koninklijke eer voor Jan van Waardenburg

5733
12 okt 2010

BRUMMEN - Meer dan dertig jaar zet Jan van Waardenburg (64) zich in voor de hengelsportvereniging in Brummen en sinds 2004 is hij ook actief bij de Hengelsportfederatie Oost-Nederland.

De heer Van Waardenburg is begin jaren-70 naar Brummen gekomen. Hij werkte als baliemedewerker op het postkantoor in Brummen. Later is hij verhuisd en momenteel woont hij in Apeldoorn. Hij is al 31 jaar penningmeester en ledenadministrateur van de centrale ledenadministratie van de 750 leden tellende hengelaarsvereniging De Karper in Brummen.

Voor zijn brede inzet benoemde burgemeester Niels Joosten hem afgelopen zondag tot Lid in de Orde van Oranje- Nassau. De overdracht van deze koninklijk blijk van waardering gebeurde in café 't Zwientje tijdens een feestje voor de vrijwilligers van de hengelsportclub.

Jan zit evenens in de evenementencommissie van de Hengelsportfederatie Oost-Nederland en hij is sinds 2004 vrijwilliger bij de vismonitorploeg van de federatie. In de maanden dat het water bevaarbaar is, wordt een stuk water bezocht en met een boot bevaren. Met electrovisserij bekijkt de ploeg welke vissen in een bepaald water voorkomen en stellen ze soort, lengte en gewicht vast.

Bron: De Stentor en de Gemeente Brummen

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.