HSV Service

Belgen starten kliksite tegen illegale vissers

5715
03 nov 2010

België - De strijd tegen vissers uit het Oostblok wordt nu ook digitaal gevoerd. Op het internet is een kliksite geopend waarop je je kan melden als je vissers aan de waterkant een vis in hun pan ziet gooien.

Onze viswaters worden geteisterd door mensen uit het Oostblok -vooral uit Polen. Ze wonen hier of ze zijn als trucker op doorreis. Ze doen bij ons zoals ze bij hen thuis doen: vuurtje stoken aan de waterkant, elk drie of vier hengels uitgooien -terwijl er maar twee zijn toegestaan- en de vis meteen in de pan gooien voor eigen consumptie.

Of straffer: ze stropen de vis, gooien hem in een koelbox en verkopen hem aan restaurants of viswinkels. 'Terwijl hengelaars onderworpen zijn aan strenge regels over welke vissen ze mogen meenemen en hoe groot die mogen zijn', zegt voorzitter Mark Hoedemakers van de Vereniging van Belgische Karpervissers (VBK), de initiatiefnemer van de kliksite. 'Wij voeden de hengelaar steeds meer op in de filosofie van catch and release, vang en laat weer vrij. Maar die Oostblokkers trekken zich daar niets van aan. Ze doen hier zoals ze het thuis gewend zijn. De vissen gaan allemaal in de koelbox, in de pan of op de barbecue.'

-> Lees het hele bericht in Het Nieuwsblad

Bron: Het Nieuwsblad (B)

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide