HSV Service

Visserijkundig onderzoek in Geminivijver Tilburg

9206
04 nov 2010

Op verzoek van Hengelsportvereniging De Ruischvoorn uit de gemeente Tilburg, zal Sportvisserij Nederland op dinsdag 9 november 2010 een onderzoek naar de visstand van de ‘Geminivijver’ te Tilburg uitvoeren.

Met de resultaten van het onderzoek hoopt de hengelsportvereniging een beter beeld krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in de Geminivijver. Bij het onderzoek wordt een groot deel van het water met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen, welke lengteklassen aanwezig zijn en of de vis in een goede conditie is.

Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. Daarbij zijn sportvissers natuurlijk benieuwd of ‘de gigant die altijd weet te ontsnappen’ er misschien ook bij zit. De pers is ook van harte welkom om vanaf de oevers van het viswater verslag te doen van het visserijkundig onderzoek. Dit start om 09.30 uur aan de Geminiweg, gelegen te Tilburg.

De KEHSV De Ruischvoorn telt ruim 4000 leden die regelmatig een hengel uitwerpen in hun geliefde viswater. In totaal telt Nederland ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 700 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op binnenwater.

-> Meer over visserijkundige onderzoeken

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.