HSV Service

Visserijkundig onderzoek Hulsterplas te Nieuwleusen (video)

7049
11 nov 2010

Er was op woensdag 10 november in Nieuwleusen veel bekijks bij het visserijkundig onderzoek van Hulsterplas. Naast leerlingen uit groep 4/5 van de Cazemierschool uit Oudleusen was RTV Oost aanwezig om via radio en TV verslag te doen van het onderzoek.

Met het onderzoek hoopt hengelsportvereniging De Voorn een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in de Hulsterplas te Nieuwleusen. Bij het onderzoek wordt een groot deel van het water met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in een goede conditie is.

Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. En sportvissers zijn natuurlijk benieuwd of ‘die gigant die altijd weet te ontsnappen’ erbij zit. HSV de Voorn telt circa 350 leden die regelmatig een hengel uitwerpen in hun geliefde viswater.

Tijdens het onderzoek waren basisschoolleerlingen uit groep 4/5 van de Cazemierschool uit Oudleusen op bezoek bij dit visserijkundig onderzoek. Zij kregen van Vismeester Evert Dijkhof een speciale ‘visles’.

Radio & TV

Het radio-interview met Sportvisserij Nederland medewerker Evert Dijkhof voor het programma Het Overijssels Hart is terug te luisteren via de website van RTV Oost. Hier is het interview terug te luisteren in het eerste uur (van 11 tot 12 uur). Het interview begint op 0:49:30. RTV Oost nam ook haar camera's mee en deed verslag van het onderzoek. Check hier de video, gevolgd door het radio-interview.

Nederland telt ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 700 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op het binnenwater.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide