HSV Service

Heel veel vis op 1e dag Topcompetitie Kustvissen Heren

8208

De eerste dag van de topcompetitie kustvissen voor de heren zit er op. In drie wedstrijden hebben de zestig deelnemers enorm veel vis gevangen. De drie wedstrijden van de eerste dag werden vervist in het Europoortgebied, waar in de havens in deze tijd van het jaar altijd veel vis aanwezig is.

Daar kunnen de vissers bewijzen, dat ze op snelheid kunnen vissen en dat is één van de criteria, waar de coaches op  selecteren om deelnemers af te vaardigen naar een internationale wedstrijd. Want niet alleen de WK-ploeg komt uit de topcompetitie, maar óók de vijftien vissers voor de interland België-Engeland-Nederland moeten zich plaatsen in de zes wedstrijden, die tellen voor de SPRO-Sports Proffessionals/Sportvisserij Nederland topcompetitie voor kustvissers.

Calandkanaal

Nadat in de “Nieuwe Pionier” de kaarten waren uitgereikt, ging het nerveuze gezelschap topvissers naar het Calandkanaal. In drie vakken werd al snel de toon gezet voor deze eerste dag. Veel wijting, maar ook steenbolk, wat schar, zelfs een paar gulletjes en een zeebaars waren een prooi voor de fanatieke deelnemers.


         
Arjan Rijnberg met zeebaars       Hendrik Jan Polhuijs met gulletje

Toen na twee uur vissen de stand werd opgemaakt, bleek dat de vissers, die héél ver kunnen gooien toch in het voordeel waren. Arjan Rijnberg, Ivo Focke en Hendrik Jan Polhuis waren de winnaars van de drie vakken. Hendrik Jan wist maar liefst bijna zeven meter vis ter meting aan te bieden en was daarmee de absolute topper. 

Dintelhaven De tweede wedstrijd werd vervist in de Dintelhaven (zie foto bovenaan)..
Ook daar moesten de deelnemers met verre worpen de vis proberen te  bereiken. De vangsten waren minder dan aan het Caland kanaal, maar als je de techniek bezit om je aas onbeschadigd op zo’n 130 meter in het diepere water te werpen, dan toonde de vis interesse in het lekkere hapje. Hier waren Dennis Oijendijk, Frank Dekker en eerste-jaars senior Rico ’t Mannetje de winnaars. Toch werd het tussenklassement aardig door elkaar geschud, want niet alle toppers konden hun goede uitgangspositie vasthouden…………


AmazonehavenDe Amazonehaven was het decor voor de laatste wedstrijd van deze dag. Hier werd erg veel vis verwacht, want tijdens het trainen hadden de deelnemers hier ook al veel vis gevangen. In de Amazonehaven zit erg veel kleine wijting en steenbolk. Je moet daar echt op snelheid vissen om hoog te eindigen. De start was aarzelend, maar toen het zonnetje achter de horizon wegzakte, kwamen de vissen in tripletten naar boven. Het was ook belangrijk om niet verstrikt te raken in de lijnen van je collega’s, want dat ontwarren van de lijnen kost te veel tijd.

 Dirk Westdorp had met zijn A1 plaats wat extra ruimte en profiteerde daar optimaal van. Hij liet maar liefst 36 vissen meten! Maar ook Remi Lindhout pakte in de tweede sector een ruime eerste plaats en deed hele goede zaken voor het klassement. Opvallend was de tweede overwinning op rij voor Dennis Ooiendijk, want hij wist het derde vak te winnen en klom met stip richting de top van het tussenklassement.

Dat werd na de eerste drie wedstrijden aangevoerd door niemand anders dan Arjan Rijnberg, die het vissen in de havens op afstand als geen ander beheerst. Maar met kleine achterstand volgen Rob Punselie, Remi Lindhout, Arjan Geelhoed, Dennis Ooijendijk, Ron van Dorst, Jan Stam, Frank Dekker en Wilco Keur. In de top tien staat tussen deze ervaren vissers heel knap op de achtste plaats Rico ’t Mannetje, die een sterk debuut maakte als eerste-jaars senior!

Maar er zijn zeker nog andere kapers op de kust, want met nog drie wedstrijden te gaan aan de stranden van Walcheren is er nog van alles mogelijk. Wie de spannende ontknoping wil meemaken is van harte welkom op zaterdag 11 december!!!

Uitslag TC Kust Heren 2010 - 1e dag

Deze uitslag is nog officieus en wordt officieel 8 dagen na uitgifte, t.w. op dinsdag 30 november 2010, officieel.
Eventuele protesten dienen uiterlijk vrijdag 26 november door Sportvisserij Nederland per mail, fax of post te zijn ontvangen.

Henri Karremans

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide