HSV Service

Vissen om de dichtheid van vis te bepalen

9713
08 feb 2011

Uit recent Engels onderzoek blijkt dat de hengel een geschikt vangtuig is om dichtheden van zwartbekgrondels in te schatten.

Bij deze methode om de dichtheid van zwartbekgrondels in te schatten werd handig gebruik gemaakt het agressieve karatker en het kleine formaat van de vissen door ze met de hengel te vangen. Bij deze methode werd door twee man 20 minuten lang gevist op een willekeurig gekozen plek.

Het blijkt dat met via deze methode in de meeste gevallen een goed beeld gegeven kan worden van de aanwezigheid en de dichtheid van de zwartbekgrondels groter dan 5 cm. Zeker als het met andere vangtuigen moeilijk vissen is, biedt de hengel uitkomst als onderzoeksmethode. Netten lopen bijvoorbeeld makkelijk vast tussen de stenen.

Dit onderzoek benadrukt het nut van hengelvangsten bij het bemonsteren van de visstand. Sportvisserij Nederland vraagt daarom vooral mee te doen aan Hengelvangstenregistratie.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.