HSV Service

Visserijkundig Onderzoek in Hengelo (OV.)

8119
14 mrt 2011

Op verzoek van Hengelsportvereniging Ons Genoegen uit de gemeente Hengelo en Sportvisserij Oost-Nederland, onderzoekt Sportvisserij Nederland op woensdag 16 en donderdag 17 maart 2011 diverse vijvers te Hengelo.

Met het onderzoek hoopt Sportvisserij Oost-Nederland en de hengelsportvereniging een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in de vijvers. Bij het onderzoek wordt een groot deel van het water met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in een goede conditie is.

Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. En sportvissers zijn natuurlijk benieuwd of ‘die gigant die altijd weet te ontsnappen’ erbij zit. HSV Ons Genoegen telt circa 2500 leden die regelmatig een hengel uitwerpen in hun geliefde viswater.

Het onderzoek start woensdag om 09:30 uur aan de vijvers bij de Kopenhagenstraat / Parijsstraat en in de middag wordt de vijver aan de Rabatstraat onderzocht. Donderdag wordt een onderzoek gestart in de Broekvijver of Vossebeltvijver aan de Beekforelstraat. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken.

Op woensdag komen leerlingen van de Basisschool De Rank uit Hengelo op bezoek bij dit Visserijkundig Onderzoek. Groep 7 komen van 10:15 tot 11:15 uur en groep 7/8 van 11:15 tot 12:15 uur. Op donderdag komen leerlingen van Basisschool ’t Eimink op bezoek. Groep 8 komt van 11:00 tot 12:00 uur en groep 7/8 komt van 13:15 toto 14:15 uur. Zij krijgen van Vismeester Evert Dijkhof een speciale ‘visles’.

Nederland telt ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 700 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op het binnenwater.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.