HSV Service

Visserijkundig onderzoek Pekela en Vlagtwedde

7439
29 mrt 2011

Op verzoek van Hengelsportfederatie Groningen Drenthe, zal Sportvisserij Nederland op woensdag 30 maart 2011 een onderzoek naar de visstand van de ‘Alteveerplas’ te Pekela uitvoeren.

Met de resultaten van het onderzoek hoopt de hengelsportfederatie een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in de Alteveerplas. Bij het onderzoek wordt een groot deel van het water met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen, welke lengteklassen aanwezig zijn en of de vis in een goede conditie is.

Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. Daarbij zijn sportvissers natuurlijk benieuwd of ‘de gigant die altijd weet te ontsnappen’ er misschien ook bij zit. De pers is ook van harte welkom om vanaf de oevers van het viswater verslag te doen van het visserijkundig onderzoek. Dit start om 09.30 uur aan Provinciale weg, gelegen te Pekela.

Visserijkundig onderzoek plas Wollinghuizen in Vlagtwedde

Op verzoek van Hengelsportfederatie Groningen Drenthe, zal Sportvisserij Nederland op donderdag 31 maart 2011 een zelfde onderzoek naar de visstand van ‘de plas Wollinghuizen’ te Vlagtwedde uitvoeren.

De pers is ook hier van harte welkom om vanaf de oevers van het viswater verslag te doen van het visserijkundig onderzoek. Dit start om 09.00 uur aan de Vennen / Visplas Wollinghuizen aan de Ruiten A Kanaal west II, gelegen te Vlagtwedde.

In totaal telt Nederland ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 700 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op binnenwater.

-> Meer visserijkundig onderzoeken

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.