HSV Service

Start Nationale Topcompetitie 2011 bij Hellevoetsluis

6163
14 apr 2011

De prestigieuze Nationale Topcompetitie zoetwatervissen gaat komende zaterdag 16 april van start aan het visrijke Kanaal door Voorne bij Hellevoetsluis. Bij deze serie wedstrijden mag uitsluitend worden gevist met hengels die zijn voorzien van een dobber. Plaats van samenkomst is Dansacademie Ri-Jo aan de Kanaalweg; Sportvisserij Nederland is de organisator.

De volgende dag, zondag 17 april, wordt in hetzelfde kanaal ook de tweede van de in totaal acht viswedstrijden van de Topcompetitie gevist. Voor deze wedstrijden hebben zich dit jaar ruim 180 deelnemers aangemeld die allen in bezit zijn van een speciale wedstrijdlicentie. Beide wedstrijden starten na een voorbereiding van steeds twee uur om 11.00 uur en eindigen om 15.00 uur. Daarna wordt de vangst van iedere deelnemer gewogen, genoteerd en weer ter plekke levend teruggezet.

De Nationale Topcompetitie wordt in de periode april tot en met september gehouden en heeft tot doel om te komen tot de Nationale Selectie waaruit de coaches de wedstrijdvissers kiezen die straks deelnemen aan het Wereldkampioenschap, EK en andere internationale viswedstrijden.

De Topcompetitie is onderverdeeld in een aantal categorieën zoals Senioren tot en met 59 jaar of te wel de A-divisie, Veteranen vanaf 60 jaar, Junioren onder 18 jaar en Junioren onder 23 jaar of te wel de Beloftes en last but not least Vrouwen. Vanzelfsprekend vist elke van de categorieën in een eigen sector met gelijkwaardige concurrenten. Van de acht wedstrijden komen de twee slechtste resultaten te vervallen, waarna later dit jaar het uiteindelijke klassement kan worden opgemaakt.Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide