HSV Service

Kort geding visrechten Rijn en Waal

9340
04 jul 2011

NIJMEGEN - 20 juli aanstaande dient een kort geding in de rechtbank van Zutphen tegen beroepsvisser Komen uit Terwolde. Het gaat om door Komen onterecht geclaimde visrechten, aldus HSV De Zeelt uit Kekerdom en beroepsvisser Van de Zanden uit Lith.

De firma Frans Komen & ZN. Visserijen claimt volgens hen onterecht visrechten te hebben op de Kaliwaal en een Duits gedeelte van de Rijn. Komen vist in die gebieden en verkoopt vergunningen aan sportvissers. Dat terwijl De Zeelt en Van der Zanden hetzelfde deel van de Rijn pachten van de staat. En De Zeelt de Kaliwaal huurt van Staatsbosbeheer.

Advocaat Lohman van de eisende partijen: "Komen zou voor het Duitse gedeelte van de Rijn alleen al zo'n honderd tot tweehonderd vergunningen hebben verkocht voor 50 euro. Dat betekent 5.000 tot 10.000 euro per jaar."

Op nog meer delen van de Waal en Rijn lopen disputen over de visrechten met Komen. Zo was er eerder een kort geding van de Erven van Verschuer, de baron van Leur, tegen beroepsvisser Komen over visrechten.

Lees ook:

07/03/2011 - Claim van Komen op het visrecht in de Waal met succes betwist

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.