HSV Service

Aangenomen motie commissie binnenvisserij

7553
05 jul 2011

Op basis van recente ontwikkelingen in onze binnenwateren, dioxineproblematiek en de teruglopende schubvis- en aalbestanden, wil politiek Den Haag nu dat er breed maatschappelijk gekeken gaat worden naar de ombuiging van de beroepsbinnenvisserij.

Het doel hiervan is de beroepsvissers een toekomstperspectief te geven in aanpalende sectoren. Hiertoe heeft de Tweede Kamer donderdagnacht in een motie (pdf) de regering gevraagd een commissie in het leven te roepen die zich over dit toekomstperspectief gaat buigen.

Gelet op de doelstelling dient de commissie te bestaan uit deelnemers uit een breed maatschappelijk veld van gemeenten, provincies, waterschappen, de recreatie en natuurlijk de sport- en beroepsvisserij.

Schubvis geen optie

Al eerder heeft staatssecretaris Bleker en een grote meerderheid van de politieke partijen dit voorjaar aangegeven dat schubvis niet de toekomst is voor de beroepsvisserij als compensatie voor de teruglopende aalvangsten. Sportvisserij Nederland is net als staatssecretaris Bleker van mening dat het ontwikkelen van een toekomstvisie primair bij de beroepsvisserij zelf ligt. De motie kan echter een nieuwe impuls geven aan een ombuiging van de beroepsvisserij naar andere sectoren buiten de visserij.

-> Lees hier de motie (pdf)

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.