HSV Service

Verenigingswebsites lopen als een trein!

10183
12 jul 2011

Meer dan 100 zijn het er al. Websites van hengelsportverenigingen die via Mijnhengelsportvereniging.nl zijn gelanceerd. De één nog wat beter van kwaliteit dan de ander, maar ze schieten als paddestoelen uit de grond en er wordt hard gewerkt om van allemaal echte topsites te maken.

Sinds de lancering van Mijnhengelsportvereniging.nl eind vorig jaar, is het snel gegaan. Na de eerste testwebsites heeft deze unieke en grotendeels gratis service voor aangesloten hengelsportverenigingen zich als een olievlek over het internet verspreid. Inmiddels zijn honderden nieuwsberichten, wedstrijden en vacatures gepubliceerd en trekken de nieuwe websites samen duizenden bezoekers per maand.

Vandaag vindt bovendien een nieuwe release van de service plaats, waarin een aantal verbeteringen is aangebracht op basis van wensen van verenigingen.

Een korte terugblik in chronologische volgorde:

Nieuwe functionaliteiten bijna klaar

Deelnemende verenigingen hebben de beschikking over een breed scala aan modules en functionaliteiten. Hiervoor hebben ze geen technische kennis nodig. Er wordt verder nog gewerkt aan de volgende nieuwe modules:

Online VISpas bestelmodule

Op dit moment wordt er door de afdeling Visdocumenten van Sportvisserij Nederland druk getest aan de Online VISpas bestelmodule. De module is vrijwel klaar en moet, afhankelijk van de testresultaten, nog deze zomer live gezet worden. Zo kunnen bezoekers van de website via de verenigingswebsite online een VISpas bestellen, betalen en direct vissen.

-> Lees hier meer over deze module.

Nieuwsbriefmodule

Daarnaast wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwsbriefmodule, waarmee je als vereniging de beschikking krijgt over een systeem om e-mail nieuwsbrieven te versturen. Dit is, net als hosting, een optionele en betaalde service binnen Mijnhengelsportvereniging.nl. De module is technisch klaar en er wordt op dit moment aan de aanvraagprocedure gewerkt. Binnekort meer informatie, de module zal ook deze zomer beschikbaar worden gesteld.

Uitwisseling met andere websites

Via Mijnhengelsportvereniging.nl heb je de optie om het landelijke en regionale sportvisnieuws van Sportvisserij Nederland en de federatie waarbij je vereniging is aangesloten, automatisch op je homepage te laten publiceren. Zo staat er altijd recent nieuws op je homepage, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Er wordt gewerkt aan uitbreiding van automaitische uitwisseling:

  • Verenigingsnieuws op de federatiewebsites, waar je bent aangesloten
  • Wedstrijdagenda uitwisseling binnen de regio tussen vereniging en federatie
  • Vacature uitwisseling tussen vereniging, federatie en Sportvisserij Nederland, zodat automatisch een landelijke 'sportvisserij vacaturebank' ontstaat
  • Agendapunten uitwisseling tussen vereniging en federatie, zodat automatisch een overzicht ontstaat van evenementen in de regio

Meer services voor hengelsportverenigingen

Sportvisserij Nederland heeft in haar beleidsplan voor de komende jaren (PDF) 'Versterken van aangesloten hengelsportverenigingen' als speerpunt benoemd. Mijnhengelsportvereniging.nl is daar een concreet voorbeeld van, maar er is veel meer zoals cursussen, downloads, een subsidiefonds, controlekleding, hulp bij vislessen op basisscholen, gratis promotiemateriaal, visserijkundige onderzoeken, etc.

Klik op onderstaande rubrieken voor meer services op dat gebied of ga naar www.hsvservice.nl:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.