HSV Service

Nederland grijpt net naast eremetaal

6033
04 sep 2011

De Nederlandse senioren zijn op het WK Zoetwatervissen in Italië als vierde geëindigd. De ploeg van bondscoach Jan van Schendel had evenveel punten als nummer drie België, maar moest het eremetaal vanwege een lager vangstgewicht aan de zuiderburen laten. De Italianen werden wereldkampioen, Hongarije eindigde als tweede.

“We staan met lege handen, klaar”, verzucht Van Schendel na afloop van de tweede wedstrijd op zondag. Na het mooie resultaat van gisteren toen Nederland knap tweede werd achter Italië, is de vierde plek een bittere pil voor de bondscoach en zijn team. “Er waren op dit WK vijf toplanden waaronder Nederland, maar er zijn maar drie medailles te verdelen. Dit is al de zevende keer dat ik met een ploeg als vierde eindig. Ik word er helemaal gek van.”

Kleine verschillen
Een verklaring waar het precies is misgelopen, kan Van Schendel niet bedenken. “In het vissen is er niet altijd een directe oorzaak aan te wijzen. We hebben precies hetzelfde gedaan als gisteren en een geweldig WK gevist. De vangsten vielen vandaag wat tegen, maar normaal gesproken win je het toernooi met de 33 punten die wij hebben behaald. De verschillen tussen de vijf landen die de wedstrijd domineren – Italië, Hongarije, België, Nederland en Engeland – zijn echter heel klein, zodat details de doorslag geven. Het is wat dat betreft voor ons bijzonder ongelukkig verlopen.”

Individuele resultaten

Ook in het individuele klassement zakten de Nederlanders terug na de vier enen die op de eerste wedstrijddag werden behaald. Jo Adriolo was met een achtste plek de best geklasseerde Nederlander. Dieter Friederichs werd negende, Christian Surquin twaalfde, Bert Aufderhaar veertiende. Jurgen Spierings en Stefan Altena, die allebei maar één dag visten, eindigden respectievelijk op plek 174 en 175.

Klik hier voor de Italiaanse website waar z.s.m. het totaalresultaat op wordt geplaatst.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.