HSV Service

VISpas 2012 in aantocht!

16838
01 nov 2011

Het nieuwe kalenderjaar staat weer voor de deur, dus de VISpas voor 2012 komt eraan. Om ervoor te zorgen dat je in het nieuwe jaar meteen van start kunt aan de waterkant, vul je direct de acceptgiro in die je rond deze tijd van je hengelsportvereniging hebt ontvangen.

Nog handiger is het om je vereniging een machtiging voor automatische incasso te geven: je betaalt dan zeker op tijd en krijgt vaak nog enkele euro’s korting ook.

Met het nieuwe jaar in aantocht kijken we ook even kort terug op 2011. Hoewel dit kalenderjaar nog niet is afgesloten, blijkt uit de cijfers nu al duidelijk dat het aantal VISpashouders ook dit jaar weer aanzienlijk is gestegen. De voorlopige prognose luidt dat er in 2011 in totaal 476.500 VISpassen – waarvan 30.000 JeugdVISpassen – de deur zijn uitgegaan bij Sportvisserij Nederland.


Onder de jeugd is sportvissen booming: in 3 jaar tijd is het aantal verkochte JeugdVISpassen met 80% gestegen.

Dat zijn er zo’n 12.500 meer dan in 2010. Daarmee is het aantal bij een hengelsportvereniging aangesloten sportvissers met een VISpas, ondanks het tegenvallende zomerweer, opnieuw gegroeid.

Machtig je vereniging

Ook het aantal sportvissers met een VISpas dat de voordelen van een automatische incasso inziet, is dit jaar weer gestegen. In 2011 hebben ruim 125.000 VISpashouders de vereniging gemachtigd om de contributie automatisch te innen.

Een jaar eerder waren dat er nog ‘slechts’ zo’n 100.000. Een logische stap: met een automatische incasso heb je geen omkijken meer naar de betaling van je VISpas en ontvang je deze altijd voor het nieuwe kalenderjaar. Zo kun je dus het jaar rond optimaal gebruik maken van de vismogelijkheden die de VISpas biedt. Daarbij bespaar je de vereniging een hoop tijd en geld omdat er geen herinneringen en acceptgirokaarten hoeven te worden verstuurd. Dit betekent vaak ook dat je enkele euro’s korting krijgt op je lidmaatschap.

Aanvullingslijst

Nou is de aanschaf van een VISpas toch al geen bijzonder grote kostenpost. Voor een paar tientjes per jaar word je al lid van een hengelsportvereniging en ontvang je de bijbehorende VISpas en Landelijke Lijst van Viswateren. Daarmee mag je in zo’n 85% van al het Nederlandse viswater vissen.

Naast de de VISpas 2012 ontvang je ook de Aanvullingslijst 2012. De Landelijke Lijst van Viswateren is namelijk drie jaar geldig (t/m 2012). Maar er komen ieder jaar veel nieuwe wateren bij, zoals recent de Braassemermeer, Gaasperplas, Ouderkerkerplas en veel stadswateren door heel het land. Die worden daarom opgenomen in de Aanvullingslijst en zijn dus ook bevisbaar met je VISpas. Ga je in een van deze nieuwe wateren vissen, neem dan ook de Aanvullingslijst mee naar de waterkant. In de loop van 2012 komen er zeker weer extra wateren bij, dus bekijk ook regelmatig de online Aanvullingslijst op www.vispas.nl.

Word lid!

Heb jij zelf nog geen VISpas? Word dan snel lid van de hengelsportvereniging bij jou in de buurt. Je vindt deze gemakkelijk hier. Op www.visplanner.nl is te zien in welke wateren je dan zoal mag vissen.

Bron: Hét Visblad

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide