HSV Service

Halsstarrige Urker zit mindervalide vissers dwars (video)

9920
18 nov 2011

GRONINGEN - De hengelsportfederatie Groningen-Drenthe is boos omdat een visser uit Urk zijn netten niet wil verplaatsen in het Lauwersmeer.

De vissers die vanaf de steiger aan de oostkant van het Nieuwe Robbengat hun hengel uitgooien, vissen letterlijk achter het net. Vlak vóór die steiger zet beroepsvisser Keuter uit Urk namelijk wekelijks zijn fuiken uit.

Volgens de hengelsportfederatie kunnen de mensen vanaf de steiger hierdoor niet fatsoenlijk vissen, maar de (beroeps)visser weigert pertinent zijn netten te verplaatsen ondanks het feit dat er meer dan genoeg viswater is op het Lauwersmeer.

Zowel Staatsbosbeheer als de Provincie zijn al in gesprek geweest met de visser, echter zonder resultaat. De Urker vissersfamilie zegt verantwoordelijk te zijn voor de netten, maar niet op de hoogte te zijn van de overlast die de fuiken veroorzaken.

Hierbij de link naar de radio- en tv-uitzending.

Noot van de federatie:

In de reactie van de familie Keuter wordt gesteld dat zij niet zijn benaderd door de federatie over het bovenstaande probleem. Dit is pertinent niet waar. Al een paar jaar zijn er verzoeken aan de familie Keuter gedaan door zowel Staatsbosbeheer als de federatie, om de fuiken naar een andere plek te verplaatsen. Reeds in de Visstandbeheercommissie Lauwersmeer is dit punt aan de orde gebracht en gaf de familie Keuter aan hun economisch belang groter is dan het recreatieve belang. En dat zij daarom de fuiken plaatsen waar zij willen.

Bron: Federatie Groningen Drenthe

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide