HSV Service

Terugblik visserijkundig onderzoeken najaar 2011

7072
05 jan 2012

In het najaar van 2011 zijn weer verschillende visserijkundige onderzoeken uitgevoerd in allerlei windstreken van Nederland. Dat leverde soms bijzondere resultaten op.

Er werd onder andere onderzoek gedaan in Zeeuws-Vlaanderen, Noord- en Zuid-Holland, Friesland, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Limburg en Noord-Brabant.

Helder

In voorgaande jaren werd bij onderzoeken al opgemerkt dat het water in het algemeen helderder werd en dat er op verschillende wateren meer waterplanten voorkomen. Deze trend lijkt zich voort te zetten op de meeste wateren.

Groter

Dat het helderder worden van het water ook een invloed heeft op de visstand is wel duidelijk. Er werden volop grote zeelten, snoeken en karpers gevangen. De trend van veel kleine vissen naar minder, maar wel grote vissen lijkt zich voort te zetten. Sommige verenigingen hadden geen idee dat er zoveel grote vis op hun water zit.

 

Dit heeft natuurlijk consequenties voor het beheer van het water. In de rapporten die de verenigingen ontvangen, wordt hierop ingegaan.

-> Meer visserijkundig onderzoeken

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide