HSV Service

Stroperijbestrijding in visserijwet

6760
06 jan 2012

Staatssecretaris Bleker (Ministerie van EL&I) heeft de Eerste Kamer geinformeerd over de voorgenomen wijziging van de Visserijwet die te maken heeft met de stroperij bestrijding.

In zijn antwoord geeft Bleker aan dat de bestaande handhavingsinzet wordt gehandhaafd en dat daarbij ook de dierenpolitie zal worden ingezet.

Effectiever

Door het verhogen van de straf en het uitbreiden van opsporingsbevoegdheden is de verwachting van Bleker dat de stroperijbestrijding effectiever kan plaatsvinden. De gecoördineerde aanpak in stroperijteams, waarin meerdere handhavingspartners samenwerken wordt voortgezet.

BOA's

Naast de KLPD en de regiopolitie kunnen ook provinciale handhavingsambtenaren of BOA’s vanuit de sportvisserij of de waterbeheerder aan de stroperijteams deelnemen. Op deze wijze wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van alle aanwezige ogen, oren en handen in het veld. Tot slot is ook voorzien in een verkoopverbod voor sportvissers.

De brief van de staatssecretais aan de Eerste Kamer kunt u hier downloaden (PDF).

Bron: Rijksoverheid.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide