HSV Service

Waterschap: vrees voor veel dode vissen is ongegrond

7517
14 feb 2012

APELDOORN - De kans dat er veel dode vissen worden gevonden in vijvers en andere waterpartijen nu de dooi is ingetreden, is niet heel groot. Dat zegt woordvoerder Edwin Spikkert van het Waterschap, in een reactie op het feit dat dit weekeinde duizenden vissen door verstikking het loodje dreigden te leggen in de visvijver van het Kanaalpark.

Schaatsers ontdekten de vissen die in een wak naar zuurstof hapten. Leden van de Apeldoornse Hengelaarsvereniging Tot Ons Genoegen probeerden aanvankelijk via het nieuwe telefoonnummer 144 de dierenpolitie te waarschuwen.

Ze kregen daar echter geen gehoor. In overleg met het waterschap werd besloten zelf in actie te komen. Met schepnetten werden circa duizend dieren uit het wak geschept en in bakken overgezet die door de dierenambulance waren aangevoerd. Ze zijn daarna uitgezet in het nabijgelegen Apeldoorns Kanaal. Voor een onbekende hoeveelheid vissen kwam de redding te laat.

-> Lees het volledige bericht in De Stentor.

-> Meer over vissterfte in de winter.

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.