HSV Service

Visserijkundige onderzoeken Groenlo en Amersfoort

7472
28 feb 2012

Sportvisserij Nederland voert deze week op twee plekken visserijkundige onderzoeken uit. In Groenlo wordt de Slinge bemonsterd door de onderzoeksploeg en in Amersfoort wordt de visstand op de vijvers Isselt in kaart gebracht.

Het onderzoek in de Groenlose Slinge vindt op woensdag 29 februari plaats en wordt gedaan in het kader van de evaluatie van een visstandbeheerplan dat in het verleden is opgesteld. Met behulp van elektrovisserij en bemonstering met de kuil wordt de huidige visstand in de Slinge in kaart gebracht. De uitkomsten hiervan worden daarna getoetst aan het eerder opgestelde visstandbeheerplan.

Een tweede onderzoek deze week vindt op vrijdag 2 maart plaats in de vijvers Isselt (eerste en tweede gat) te Amersfoort-Noord. Hier is het in kaart brengen van de visstand, en met name de karperbezetting op deze wateren, de aanleiding voor het visserijkundig onderzoek. Dit zal worden gedaan met de zegen- en elektrovisserij. Bij beide visserijkundige onderzoeken is publiek van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.