HSV Service

HVZ brengt nieuw viswater in de VISpas

6951
13 mrt 2012

Goed nieuws voor alle VISpashouders, want sinds kort zijn alle wateren(!) van de Hengelsportvereniging Zaanstreek (HVZ) aan de Aanvullingslijst 2012 toegevoegd.

Foto: De Polder Westzaan – befaamd om haar slanke schubkarpers – is een van de nieuw ingebrachte VISpaswateren.

Het gaat hier om een geweldig arsenaal aan visrijk Noord-Hollands water, waar vanaf heden door iedereen met een VISpas mag worden gevist.

De lijst met wateren die er dankzij de HVZ bij is gekomen, is niet mis. Een greep uit de ingebrachte wateren: de Polder Westzaan (zie pag. 47), Polder Oostzaan, Polder Wijdewormer, Jagersplas, Voorzaan, Achterzaan en de wateren gelegen in Zaanstad.

De volledige lijst met alle nieuwe ingebrachte wateren – ook die van andere hengelsportverenigingen – vind je hier. Om in een van de in de Aanvullingslijst genoemde wateren te mogen vissen, is het noodzakelijk dat je deze digitale lijst (pdf) uitprint en meeneemt naar de waterkant.

In 2013 wordt de nieuwe Landelijke Lijst van Viswateren uitgebracht, waar deze nieuwe wateren dan aan zullen zijn toegevoegd. Tot die tijd is het dus nog een kwestie van de Aanvullingslijst uitprinten en meenemen.

Goed voorbeeld

Menno Knip, voorzitter van Sportvisserij Nederland: “Eén document – de VISpas – waarmee je in zoveel mogelijk wateren mag vissen: het is een veelgehoorde wens van sportvissers. Sportvisserij Nederland streeft hiernaar. En daarom probeert zij haar aangesloten hengelsportverenigingen ervan bewust te maken dat het belangrijk is om zoveel mogelijk verenigingswater landelijk in te brengen.”


Menno Knip

Thijs ten Wolde, voorzitter van de HVZ, vult aan: “Als HVZ hebben wij gemeend dat de tijd rijp was om al ons water met de rest van Nederland te delen. Te veel versnippering van visrechten, daar is de sportvisser simpelweg niet bij gebaat. Wij hebben daarom onze verantwoordelijkheid genomen door ons water te delen met alle VISpas houders van heel Nederland. We hopen dat andere verenigingen ons voorbeeld navolging zullen geven. Dit alles zodat we uiteindelijk praktisch overal mogen vissen met één VISpas.”

Bron: Hét Visblad

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide