HSV Service

Praamvaart door grachten en officiële opening WK Dames 2012

5269
23 aug 2012

De weergoden waren de opening van de 19e WK Damesvissen gelukkig goed gezind. Zowel tijdens de praamvaart door de grachten vanaf het World Trade Center (WTC) naar 'De Koperen Tuin' in de binnenstad van Leeuwarden, als tijdens de opening was de zon gisteren volop aanwezig.

Na vier trainingsdagen gaf de opening van het WK alle deelnemers het gevoel dat het nu echt gaat beginnen. De hele dag zijn vele vrijwilligers en mensen van de organisatie in de weer geweest om alles neer te zetten voor een perfecte ontvangst van de deelnemers en de gasten. Vlaggen, banners en borden bij de Prinsentuin maken duidelijk dat hier iets groots staat te gebeuren.

In plaats van een traditionele vlaggenparade werd er een boottocht georganiseerd.

De ploegen komen niet zoals gebruikelijk met een klassieke vlaggenparade langs om zich te presenteren. In plaats daarvan worden alle deelnemers met pramen dwars door de stad naar de openingsceremonie geleid. Een geheel nieuwe ervaring voor de deelnemers. Om ervoor te zorgen dat een en ander extra opvalt gaat er een praam met djembe spelers voorop in de stoet van bootjes. Tegen zeven uur 's avonds arriveren de deelnemers bij de Koperen Tuin.

Bij de Koperen Tuin werden de ploegen verwelkomd door de organisatie.

Daar worden de teams in de officiële volgorde opgesteld in de Prinsentuin voor het restaurant . Overal wapperen de landenvlaggen, wat het geheel een bijna Olympische sfeer geeft. Directeur Joop Bongers van Sportvisserij Nederland heet de deelnemers en gasten eerst van harte welkom, waarna PvdA Tweede Kamerlid Lutz Jacobi enthousiast het woord neemt. Zij is trots dat het WK in Fryslân kan worden gehouden en laat in een combinatie van Frysk en Engels weten blij te zijn dat het sportvissen een steeds grotere plek krijgt binnen de Nederlandse samenleving. Ook gedeputeerde Johannes Kramer (FNP) is trots en onder de indruk van de opening en de organisatie van het WK.

PvdA Tweede Kamerlid en Friezin Lutz Jacobi is trots op het feit dat het WK in Friesland wordt georganiseerd.

Nadat vice voorzitter Peter Paul Blommers van Sportvisserij Nederland op geheel eigen wijze de deelnemers weet te inspireren tot een mooi en goed toernooi, is het uiteindelijk FIPS-voorzitter Claudio Matteoli die als laatste het woord neemt. Hij wenst de deelnemers een goed WK en heel veel succes aan het Van Harinxmakanaal. Daarna verklaart hij het WK Dames Zoetwatervissen 2012 onder luid gejuich van alle aanwezigen officieel voor geopend.

Het Nederlandse damesteam presenteert zich bij de openeningsceremonie.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide