HSV Service

Eerste Nachtvis- en Derde hengeltoestemming 2013 voor 1500ste KSN-lid

9237
20 nov 2012

Afgelopen zaterdag werd de eerste Nachtvis- en Derde Hengeltoestemming 2013 uitgereikt. De gelukkige was Dordtenaar Dennis Suijkerbuijk: het 1.500ste lid van de KSN, een mijlpaal. Hij ontving deze primeur voor 2013 op symbolische wijze uit handen van Sportvisserij Nederland bestuurslid Sjors Hempenius.

Foto: Penningmeester KSN Michel Hollaar (l), Dennis Suijkerbuijk (m) en Sjors Hempenius

Het gebeurde allemaal tijdens de landelijke meeting van de KSN, in Oudewater. Waar deze jaarlijkse KSN-bijeenkomst vooral in het teken staat van een gezellig samenkomen van karpervissers uit het hele land, werd ditmaal direct van de gelegenheid gebruik gemaakt om de nieuwe, landelijke toestemmingen voor het nachtvissen en de derde hengel onder de aandacht te brengen. Want zowel het nachtvissen als het gebruik van een derde hengel wordt vanaf 1 januari 2013 – voor wat betreft de wateren uit de ‘Gezamenlijke Lijst van Viswateren 2013-2014-2015’ – landelijk geregeld. Dit alles in nauwe samenspraak met de KSN en hengelsportfederaties.


De landelijke meeting van de KSN is een dag van samenkomst voor karpervissers uit het hele land.

Online te koop

Vanaf 1 januari 2013 zijn zowel de Nachtvistoestemming (€10,-) als de Derde Hengeltoestemming (€25,-) te bestellen via de website van je hengelsportfederatie, én via de website van de KSN. Je ontvangt dan direct een tijdelijk bewijs waarmee het nachtvissen en/of vissen met een derde hengel mogelijk is. Binnen 10 dagen heb je de hologramsticker in huis, welke je achterop je VISpas 2013 dient te plakken.

In de Gezamenlijke Lijst van Viswateren 2013-2014-2015 staat met icoontjes aangegeven voor welke wateren de twee toestemmingen gelden. Het nachtvissen is daarbij aangegeven met een icoontje van een maantje, en het vissen met de derde hengel met het icoontje ‘3’. Let wel: de toestemmingen gelden niet voor álle wateren uit de lijst, maar wel voor het overgrote deel.

Lees meer in Hét Visblad

Deze week ontvangt iedereen die in het bezit is van een VISpas het decembernummer van Hét Visblad. Dit betreft weer een speciale ‘regio-editie’, die – net als het mei-nummer dat eind april verschijnt – gratis wordt toegezonden naar iedereen met een VISpas. In het genoemde Visblad lees je in de rubriek Visnieuws op pagina 13 alle ins & outs over de landelijke Nachtvistoestemming en Derde Hengeltoestemming.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.