HSV Service

Nominaties hengelsporthoofdstad 2013 bekend

4346
04 feb 2013

De drie genomineerde gemeenten voor de titel ‘Hengelsporthoofdstad van het jaar’ zijn Den Haag, Den Helder en Zwolle.

Hengelsporters hebben maar liefst 83 gemeenten uit het hele land genomineerd voor de door Visma georganiseerde verkiezing ‘Hengelsporthoofdstad van het jaar’. Op basis van waardering en het aantal stemmen per gemeente is een top drie samengesteld. In alfabetische volgorde zijn Den Haag, Den Helder en Zwolle de drie steden die kans maken op de titel ‘Hengelsporthoofdstad van het jaar’. Tijdens de eerste beursdag van Visma, 1 maart 2013, wordt de winnaar bekendgemaakt.

Uit de ruim 500 inzendingen blijkt dat hengelsporters de gemeenten hoger waarderen in verhouding tot vorig jaar. Zo heeft de visstand in alle gemeenten maar liefst een 8.3 gekregen als gemiddeld cijfer en heeft 60% van de genomineerde gemeenten het afgelopen jaar vis uitgezet in de wateren. Een groot aantal gemeenten organiseert in samenwerking met de hengelsportverenigingen schoonmaakacties om het water leefbaar te houden voor vissen. De diversiteit aan vis in de viswateren wordt beoordeeld met een 8,2. Maar liefst 98% van de stemmers geeft aan dat er voldoende tot veel goede en bereikbare visstekken in de gemeente aanwezig zijn. Bijna 93% van de gemeenten organiseert volgens de stemmers voldoende tot veel hengelsportactiviteiten en in 80% van de gemeenten zijn speciale voorzieningen aanwezig voor gehandicapte vissers. Tot slot organiseert 80% van de gemeenten speciale jeugdwedstrijden, 52% geeft cursussen aan de jeugd en daarnaast worden er ook 50+ wedstrijden, open dagen e n jeugdvisdagen georganiseerd.

Strijd om de titel barst los
Visma zet zich in voor bevordering van de samenwerking tussen gemeenten en hengelsportverenigingen. Voor de genomineerde gemeenten en de bijbehorende hengelsportverenigingen gaat het echte werk nu beginnen. Zij moeten nu bewijzen waarom ze de titel verdienen en zorgen dat ze veel stemmen krijgen. Creativiteit zal worden beloond, denk bijvoorbeeld aan aandacht vragen in lokale (of landelijke) media, het geven van visles op basisscholen of een andere ludieke hengelsportactie bedenken. Iedereen kan vanaf vandaag stemmen op één van de drie genomineerden via www.visma.nl/hengelsporthoofdstad.

De publieksstemmen en de inzet van de gemeente bepalen wie de winnaar wordt. De winnaar van 2012, Rotterdam, zal het spreekwoordelijke stokje overdragen, op 1 maart 2013 om 19:00 uur in Ahoy Rotterdam, op de eerste beursdag van Visma.

Visma 2013
De 45e editie van de grootste en meest complete hengelsportbeurs van Nederland vindt plaats op 1, 2 en 3 maart in Ahoy Rotterdam. Ruim 80 exposanten in de categorieën groothandel, detailhandel, boten en toerisme presenteren hun nieuwste hengelsportaanbod aan circa 19.000 hengelsporters. Daarnaast vinden er vele activiteiten plaats, voor zowel fanatieke sportvissers als recreatieve vissers. Kaarten zijn met korting te bestellen via www.visma.nl of op beursdagen tegen het normale tarief te koop bij de kassa van Ahoy Rotterdam. Openingstijden: vrijdag 1 maart van 10.00 – 22.00 uur, zaterdag 2 maart en zondag 3 maart van 10.00 – 17.00 uur.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide