HSV Service

8 juni: Algemene ledenvergadering 2013

7549
30 mei 2013

Op zaterdag 8 juni 2013 houdt Sportvisserij Nederland haar 8ste algemene ledenvergadering. Deze vindt plaats bij het NOC*NSF in hotel-conferentiecentrum Papendal, Papendallaan 3 te Arnhem (tussen Arnhem en Ede).

Het openbaar ochtenddeel begint om 10.00 uur. Bestuurders en vrijwilligers van hengelsportverenigingen zijn hierbij van harte welkom. Vanaf 9.15 uur is de zaal open en u wordt dan ontvangen met een kopje koffie en een lekkernij.

Om 10.00 uur houdt Menno Knip, de voorzitter van Sportvisserij Nederland, zijn jaarrede. Hierna volgen vier interessante presentaties met mogelijkheden voor vragen en discussie:

Sportvissen en de wereld van de sport

Gerard Dielessen, directeur van het NOC*NSF, gaat in op de toetreding van Sportvisserij Nederland tot het NOC*NSF. Sportvisserij Nederland vormt nu qua grootte de derde sportbond van ons land. Wat zijn de doelen van het NOC*NSF, wat vraagt het NOC*NSF, welke nieuwe mogelijkheden biedt dit voor de sportvisserij en de wedstrijdvisserij.

Wedstrijdvissen en topsport

Mark Huizinga, olympisch kampioen judo én sportvisser, spreekt over topsport en wedstrijdvissen. Wat is topsport, welke eisen worden aan de deelnemers gesteld, hoe werkt het bij de samenstelling en begeleiding van nationale teams, wat is de weg die de sportvisserij moet gaan.


Mark Huizinga over wedstrijdvissen en topsport

Vissen en vermaatschappelijking van natuurbeheer

Chris Kalden, oud directeur Staatsbosbeheer, zal vertellen over de actuele veranderingen binnen de natuurorganisaties. Men zoekt steeds meer naar maatschappelijk draagvlak en participatie. Gebruiksfuncties van de natuur zijn hierbij belangrijk en het vissen is er hier één van.

Natuureducatie en vissen voor de jeugd

Agnes Bakker, projectleider IVN Regio Noord, zal een presentatie geven over hoe het IVN jeugd en natuur probeert te verbinden. Dankzij krachtenbundeling kan meer worden bereikt. Samen met de hengelsport wordt in noordoost Nederland een visproject op basisscholen verzorgd.

Na afloop wordt de aanwezigen van 12.30 tot 13.30 uur een heerlijk lunchbuffet aangeboden en allen krijgen een presentje mee.

Om 13.30 uur volgt het officiële deel van de ledenvergadering, waarbij de leden federaties en landelijke specialistenorganisaties stemgerechtigd zijn.

De stukken voor de ALV (pdf) zijn onderstaand te vinden:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide