HSV Service

NEDERLAND WINT NEDULUX ZOET

6172
05 aug 2013

De jaarlijkse interlandwedstrijd tussen Nederland, Duitsland en Luxemburg is gewonnen door de Nederlandse ploeg. Aan de Amertak bij Geertruidenberg was Oranje begin augustus twee dagen oppermachtig in het vangen van grote aantallen vis.

Aantallen vangen was de sleutel tot succes bij de Nedelux zoet 2013. Waar er tijdens de trainingen nog af en toe een dikke windes tot twee kilo werden gevangen, was het tijdens de wedstrijden op twee en drie augustus vooral voorn wat de klok sloeg. Er werd met zo tussen de 50 en 80 vissen per deelnemer over het algemeen best goed gevangen, maar de gemiddelde maat was niet al te groot. De Nederlandse ploeg ving verreweg het grootste aantal en won zo de eerste wedstrijd op vrijdag. Jo Adriolo was met 5.568 gram individueel de beste deelnemer.

SCHEEPVAART

Een gemakkelijke visserij was het echter niet. In de Amertak zijn de stroming (en de waterstand) nooit lang hetzelfde. Dit vroeg dus om zowel lichte als zwaardere dobbers en zelfs vlagdobbers voor de momenten dat er de meeste stroming stond. Ook het geringe aantal vrachtschepen dat passeerde, was van invloed op de visserij. De turbulentie van de scheepvaart zorgt dat het water wat wordt omgewoeld en daardoor minder helder wordt. Als dit laatste niet gebeurde, merkte je direct dat de vangsten terugliepen naarmate het water helderder werd. Normaal gesproken ben je als visser blij met weinig scheepvaart, maar hier was wat reuring van vrachtverkeer juist gewenst.

HARDE WIND

Op de tweede wedstrijddag was er gelukkig iets meer scheepvaart, maar maakte vooral de stevige wind het vissen lastig. Die had vrij spel op het parcours en stond bovendien precies op kop. Dat maakte alleen al het inwerpen met lichte dobbertjes irritant moeilijk. Het was dan ook zaak om met zo kort mogelijke opslagjes te vissen. De beet zat er deze tweede dag aardig in, maar ook nu waren de visjes gemiddeld niet groot. Daarbij was het opvallend dat er wel een aantal grote vissen werden gehaakt, maar deze bijna allemaal werden verspeeld. Over de gehele wedstrijd werd slechts één brasem gevangen. Hoewel de verschillen nu iets kleiner waren, pakte Oranje ook nu de dagzege. Weer vingen de Nederlanders de meeste exemplaren, met Nico Bakkernes die 92 vissen en 4.385 gram ving als beste individuele deelnemer.

Einduitslag

1. Nederland (30 punten)
2. Duitsland (43 punten)
3. Luxemburg (47 punten)

Uitslag individueel

1. Nico Bakkernes (Ned.) 2 punten en 6.255 gram
2. Haike Ruyters (Ned.) 2 punten en 5.101 gram
3. Rene Stronck (Lux.) 2 punten en 5.052 gram

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.