HSV Service

Dijksma zet in op nieuw natuurbeleid

6747
20 aug 2013

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken – waar ook Visserij onder valt – pleit voor ‘een kanteling in het denken over natuur’. Dijksma wil meer toegankelijke natuur, zo kondigde ze tijdens de Natuurtop van eind juni aan.

Goed nieuws voor sportvissers, want naast beschermen en waarderen is daarbij ook volop aandacht voor het gebruiken en genieten van de natuur.

Tijdens de Natuurtop deed Dijksma voor ruim 300 aanwezigen haar plannen uit de doeken om de natuur in Nederland de komende decennia een impuls te geven. De belangrijkste strekking van haar ideeën is een andere kijk op het natuurbeleid. Zo wil de staatssecretaris meer inzetten op ‘robuuste natuur’, en minder op soorten en categorieën.

Minder focus op het behoud van een specifieke soort, maar meer op de voorwaarden die maken dat er planten en dieren
blijven en bijkomen. Met bovendien meer toegankelijkheid voor de mens: beleving en benutting.

Natuur en mens

Ook gaf Dijksma in haar speech duidelijk aan in te willen zetten op meer ‘groen ondernemerschap’ en een betere economische ontwikkeling van de recreatiesector. Menno Knip, voorzitter van Sportvisserij Nederland: “De plannen van Dijksma duiden op nieuw natuurbeleid dat gelukkig meer is gericht op de mens in de natuur en openstelling van natuurgebieden. Die moeten toegankelijk zijn voor recreatie en daarmee ook voor sportvissers. Zo creëer je niet alleen meer vismogelijkheden; ook het maatschappelijk besef van de natuur en het belang hiervan zal toenemen. Een mooie ontwikkeling dus.”

Bron: Hét Visblad sept 2013

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.