HSV Service

Voorlichtingscampagne jachthavens

9047
21 aug 2013

Recreatievissers die vanaf hun pleziervaartuig vissen, zijn vaak minder goed op de hoogte van de regelgeving in de sportvisserij. Speciaal voor die groep is Sportvisserij Nederland samen met lokale hengelsportverenigingen een voorlichtingscampagne gestart in verschillende jachthavens.

Foto: Johan Zijlstra (eigenaar recreatiepark De Lithse Ham, links) en Johan de Vree (voorzitter HSV De Brasem) met de A3 posters die bij jachthavens zijn verspreid.

Veel mensen die met een pleziervaartuig op pad gaan, vinden het ook leuk om vanaf de boot een hengeltje uit te gooien. Uit onderzoek is gebleken dat deze categorie sportvissers vaak minder goed op de hoogte is inzake de VISpas en de regels in de hengelsport.

Om ook deze categorie sportvissers te bereiken, is Sportvisserij Nederland een promotiecampagne gestart in jachthavens. Hier wordt informatie verstrekt en in sommige gevallen ook de VISpas verkocht.

Promotiemateriaal

Via een speciaal ontwikkelde A3 poster wil Sportvisserij Nederland bootvissers er extra op attenderen dat de VISpas ook vanaf de boot een vereist document is om te mogen vissen. Ook worden de jachthavens voorzien van gratis promotie- en voorlichtingsmateriaal in de vorm van diverse folders en brochures.

Voordat Sportvisserij Nederland een jachthaven benadert als mogelijk nieuw informatie-/ verkooppunt wordt altijd eerst contact opgenomen met de plaatselijke hengelsportvereniging. Pas na goedkeuring van de vereniging wordt er contact gezocht met de jachthavens.

Extra service

Veel jachthavenmedewerkers zijn blij met het voorlichtingsmateriaal. “Het is een extra stukje service naar onze klanten en passanten van de haven”, zegt Johan Zijlstra van recreatiepark de Lithse Ham. Dit park is niet alleen voorzien van voorlichtingsmateriaal, maar verkoopt tevens de VISpas. Zijlstra: “Daar was veel vraag naar en we verkopen onze klanten natuurlijk niet graag nee. De plaatselijke hengelsportvereniging HSV De Brasem en Sportvisserij Nederland hebben onze medewerkers geïnformeerd over het verkoopproces en sindsdien verkopen we de VISpas.

Bron: Hét Visblad sept. 2013

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.