HSV Service

Er kan weer gevist worden op de hotspots in de Keizersbeek

9687
22 aug 2013

De laatste jaren zijn er steeds meer wateren in Nederland die dichtgroeien met waterplanten. Waterplanten zijn van belang voor vis en het ecosysteem, maar een dicht waterplantendek heeft veel nadelen.

Veel wateren worden hierdoor onbevisbaar en er kunnen ook problemen met zuurstofloosheid en vissterfte optreden. Door het hele land heen doet Sportvisserij Nederland waterplantenbeheerprojecten om aandacht te vragen voor het probleem en innovatieve oplossingen te zoeken.

Deze week is een aantal visstekken gemaaid in de Keizersbeek in Gelderland. De Keizersbeek is één van de wateren die in de zomer totaal dichtgroeien met waterplanten. Dit betekent vaak dat de beek in een groot deel van het seizoen niet meer te bevissen is.

 

 

Omdat het niet mogelijk is om het hele water meerdere malen per jaar te maaien is er voor gekozen enkele voor de sportvisserij belangrijke plekken vaker te maaien. Het maaien van zogenaamde ‘hotspots’ voor de sportvisserij is een proefproject dat samen wordt gedaan door de Sportvisserij Nederland, Hengelsport Federatie Midden Nederland en Waterschap Rijn & IJssel.

Oranjekanaal Drenthe

In het Oranjekanaal (Drenthe) wordt een zelfde proef uitgevoerd in samenwerking met hengelsportfederatie Groningen-Drenthe en Waterschap Velt & Vecht.

Sportvisserij Nederland zet erop in dat in de toekomst meer waterschappen in overleg met hengelsport¬verenigingen/ VBC’s visstekken op belangrijke viswateren vaker gaan maaien. Door sommige waterschappen (zoals waterschap Reest & Wieden) is dit initiatief al spontaan overgenomen (Beilervaart en Linthorst-Homan Kanaal).

-> Lees meer op de site van Hengelsport Groningen Drenthe (video)

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.