HSV Service

Sportvisserij in vogelvlucht; sportvissers tellen (video)

6281
24 sep 2013

In 2011 is Sportvisserij Nederland gestart met onderzoek naar de sportvisserij op de grote wateren van Nederland. Bijzonder is dat er geïnventariseerd wordt vanuit de lucht.

Vanuit een vierpersoons vliegtuig (Cessna) tellen vrijwilligers het aantal sportvissers dat zich op en langs het water bevindt. Het onderzoek naar de IJssel, IJsselmeer en Amsterdam-Rijnkanaal is al afgerond en momenteel loopt er onderzoek naar de grote wateren in Friesland, het Twentekanaal, het Volkerak-Zoommeer en de Randmeren.

De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om de overheden te overtuigen van de regionale sportvisserijbelangen. Zo is duidelijk geworden dat langs de IJssel jaarlijks ongeveer 100.000 vistrips plaatsvinden, waarbij ook de locaties precies op kaart zijn weergegeven. De uitkomsten van de IJssel zijn al gebruikt in overleg met het waterschap om belangrijke visstekken te sparen en extra vismogelijkheden te creëren.

Afgelopen weekend vloog een cameraploeg van Omrop Fryslan mee boven de Friese Boezem.

-> De beelden zijn hier terug te zien. Het item begint na 08 minuut 50.

Meer informatie is ook te vinden op de website van Sportvisserij Fryslân.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.