HSV Service

Kees Westdorp wint Topcompetitie Kustvissen 2013

9791

De topcompetitie van de heren kustvissers zit er weer op. Na de visrijke eerste drie wedstrijden aan de Walcherse stranden was het Europoortgebied afgelopen zaterdag het strijdtoneel van de finalewedstrijden. Twee werden er vervist aan de Dintelhaven en de apotheose vond plaats aan het Caland Kanaal.

De nog 48 overgebleven strandvissers maakten er een spannend en boeiend schouwspel van, want na elke wedstrijd was het stuivertje wisselen voor hoge klasseringen. Grote kanshebbers op de titel en een plaatsje in het wereldkampioenschapsteam of nationale selectie wonnen of verloren kostbare punten. Een verrassend, maar zeker terechte uitslag was het gevolg!

De eerste wedstrijd vond zoals al eerder gezegd plaats aan het brede stuk van de Dintelhaven. Voor iedereen een bekend parcours, maar zelfs de lokale vissers weten niet altijd hoe je de vis daar moet verleiden. In vak A kon Stephan Koen het beste met de druk omgaan en pakte de eerste plaats voor Jan Liplijn en Peter van Dam. De tweede sector werd een prooi voor Jeromy van Houdt, die Dany Goossen en Arjan Rijnberg achter zich liet. Slachtoffers in deze wedstrijd bleken vooral jongens, die de vorige keer perfect hadden gepresteerd op Walcheren, zoals Rob Punselie, Marien Flipse en Hendrik Jan Polhuis. Zij hadden echter al van vorige keer een behoorlijke voorsprong. Tom van de Pol en Kees Westdorp pakten belangrijke punten.

  

Na een uur pauze zocht iedereen een nieuw plaatsje op om opnieuw in de Dintelhaven de tweede wedstrijd te vervissen. Vooral oud junior-wereldkampioen Jeromy van Houdt bleek snode plannen te hebben, want voor iedereen het in de gaten had, bouwde hij met het vangen van een tiental vissen een ruime voorsprong op in het A-vak. Theo van Broeck en Nico Tessel konden hem nog het beste volgen. In het B-vak pakte Arjan Marijs de volle winst voor Arjan Rijnberg en Kees Westdorp. Nu was Stephan Koen het kind van de rekening.

 

Het klassement ging overigens totaal op z’n kop. De enige, die redelijk zeker aan de derde wedstrijd kon beginnen was Kees Westdorp, die na vijf wedstrijden een comfortabele voorsprong nam.

 

De finale vond plaats aan het Caland kanaal. Visrijk, maar vooral een parcours voor vissers die een verre worp in huis hebben. Ook moesten de zenuwen in bedwang worden gehouden, want er stond nagal wat op het spel! Omdat deze wedstrijd voor de helft in het donker werd vervist, werd er veel vis verwacht. Vooral kleine wijting, steenbolk en een enkele schar werden uit het water getoverd. Soms met drie tegelijk, vaak in doubletten, maar Niels Janse wist zelfs een keer vier vissen aan drie haken in één keer te vangen. Hoezo, visrijk?????

Omdat de deelnemers niet alles van elkaar konden zien in het donker werd het extra spannend. Arjan van de Zande en Niels Janse wonnen hun vakken, maar Lies Wijhorst en Hendrik Jan Polhuis lieten met hun tweede plaatsen zien het vissen niet verleerd te zijn. Ook Jan Hennekam en John Muis pakten hoge klasseringen. Maar hoe zou dit gaan aflopen.

Om 19.00 uur maakte heren coach Arthur van Tienen aan alle onzekerheid een eind en naar mate hij dichter bij de hoogste klasseringen kwam, werd het stiller in de zaal. Menige visser was al blij met een notering bij de eerste twintig, want dat wordt de Nationale Selectie van 2014, die naar de interland België-Engeland-Nederland uitgezonden wordt.

Maar toen de eerste vijf van het klassement werden opgenoemd was het nog spannender. Kees Westdorp won overtuigend en mag zich terecht de winnaar van deze editie van de topcompetitie noemen. Tom van de Pol liet met zijn tweede plaats zien, dat hij geen één-dags-vlieg is en werd verdiend tweede. Nummer drie werd Marien Flipse, die het de eerste wedstrijd van deze dag nog moeilijk had, maar wel liet zien dat je veerkracht kunt tonen na een mindere prestatie.

De nummer vier, Jeromy van Houdt, was voor velen een verrassing, omdat hij na de eerste drie wedstrijden op Walcheren nog niet eens bij de eerste twintig stond. Door deze tweede dag twee keer een eerste plaats en een zevende plaats te pakken bleek een vierde stek zijn verdiende loon. Junioren coach Henri Karremans was dan ook meer dan trots op zijn pupil van twee jaar geleden. Als je als tweedejaars senior je kunt plaatsen voor een WK, dan heb je wat in je mars! De vijfde plaats was voor Ruud ven Noord, een constante visser, die met verre worpen telkens zijn visje weet te vangen. Samen met Tom van de Pol is hij overgebleven van het WK-team van vorig jaar.

Coach Arthur van Tienen gaf meteen al aan, dat hij het dit vijftal zeker ziet zitten om een goed WK in Frankrijk te gaan vissen. Derhalve een mooie visdag met een terechte uitslag!

Klik hier voor de uitslag

Henri Karremans 
 
 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide