HSV Service

Sociale controle leidt tot bekeuring sportvisser

9233
24 dec 2013

Door oplettendheid en doortastend optreden van een sportvisser uit Friesland is vorige week een sportvisser in Gelderland bekeurd voor het in bezit hebben van 7 snoekbaarzen. Een controleur, boa en de politie werkten hiervoor nauw samen.

De sportvisser uit Friesland die daar ook controleur is zag tijdens een dagje vissen in Gelderland dat een andere sportvisser 7 snoekbaarzen mee wilde nemen. De Friese sportvisser sprak hem aan op deze overtreding en deelde de man mee dat hij hiervan melding ging maken bij de politie. Zo gezegd, zo gedaan en kort daarna arriveerde de Gelderse politie.

Omdat de agenten niet precies wisten hoe zij dit moesten aanpakken bood de Friese visser aan om contact te leggen met “zijn” coördinerend Boa (Buitengewoon opsporingsambtenaar) bij de federatie Sportvisserij Friesland. Deze boa werkte uiteraard graag mee en via de telefoon ontvingen de Gelderse politieagenten van hem alle informatie die nodig was voor het opmaken van een proces verbaal en de afhandeling van de inbeslagname. Ook adviseerde de Boa over het opmaken van de getuigenverklaring van de Friese visser. De overtreder is een proces verbaal aangezegd en ook werden alle door hem gevangen vissen inbeslaggenomen.

Omdat ook de Gelderse agenten vonden dat het ging om een ernstige overtreding werd ook de VISpas ingenomen en ter beschikking gesteld van de vereniging waarvan de overtreder lid is.

Uit dit praktijkgeval blijkt maar weer eens dat sportvissers met elkaar het maatschappelijk draagvlak om te mogen vissen, zelf positief kunnen beïnvloeden door elkaar aan te spreken en direct actie te ondernemen.

-> Meer over het meenemen van vis en de regels hieromtrent

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide